Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: FCSB învinge campioana. Urmează o nouă „finală” la OvidiuRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
14 Mai 2023

Superliga: FCSB învinge campioana. Urmează o nouă „finală” la Ovidiu

În fața a peste 42.000 de spectatori prezenți în tribunele Arenei Naționale, FCSB învinge CFR Cluj și se apropie la un punct de liderul Farul înaintea confruntării directe de la Ovidiu.

Un meci decisiv pentru ambele combatante a fost decis de o fază în care au sclipit două dintre piesele de bază ale roș-albaștrilor. În minutul 49 o minge pierdută de clujeni în jumătatea adversă de teren a ajuns la Olaru, care l-a angajat în adâncime pe Florinel Coman. Cu viteză superioară lui Kolinger și cu un moment de reacție mai bun decât al lui Peteleu, Coman a țâșnit spre buturile CFR-ului și a profitat de ieșirea hazardată a lui Scuffet, pe care l-a driblat în lateral și apoi a trimis de la 16 metri balonul în poarta goală.

Până la deschiderea scorului, elevii lui Elias Charalambous au fost cei care au condus ostilitățile, cu o ratare imensă a lui Ovidiu Popescu în minutul 22, șut mult peste poartă din zona punctului cu var, și una a lui Florinel Coman în minutul 40, lovitură de cap la care Scuffet a răspuns cu o paradă de senzație. După înscrierea golului, FCSB cedează deliberat posesia, dar CFR a arătat că este într-o criză profundă la capitolul creație și în afara unui șut deviat al lui Cvek în minutul 69 ce a lovit transversala, nu a reușit să creeze pericol la poarta lui Târnovanu. La rândul lor, nici gazdele nu s-au mai apropiat periculos de buturile lui Scuffet, astfel încât FCSB se impune cu 1-0.

Roș-albaștrii fac 46 de puncte și vin la un punct în urma liderului Farul, iar CFR Cluj rămâne pe locul 3 cu 39 de puncte și iese din ecuația titlului.

 

FCSB - CFR Cluj 1-0 (0-0)

A marcat: Fl. Coman (min. 49)

FCSB (antrenor Elias Charalambous): Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic - Ov. Popescu, Ad. Şut (min. 85 I. Cristea), Olaru – Cordea (min. 46 Oct. Popescu), Miculescu (min. 62 Compagno), Fl. Coman (min. 70 Pantea)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Scuffet – Braun (min. 42 Peteleu), Kolinger, A. Burcă, Camora - Boateng, Muhar (min. 61 Bîrligea), Cvek – Fică (min. 87 Maglica), Yeboah (min. 61 Janga), E. Krasniqi (min. 43 Petrila)

Alte știri din Liga 1