Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: Dubla lui Chițu aduce victoria oltenilorCatalin Ciupureanu / SportPictures.eu
14 Mai 2023

Superliga: Dubla lui Chițu aduce victoria oltenilor

FC U Craiova a tranșat victoria contra celor de la FC Argeș prin dubla realizată de Chițu în prima parte a jocului.

Formația piteșteană a sosit pe „Ion Oblemenco” cu gândul la un punct care să le mărească șansele de a prinde un loc de baraj, dar Chițu a deschis scorul pentru gazde repede, în minutul 13. Un contraatac declanșat de el a fost continuat de Albu cu o pasă la Bauza, iar acesta l-a angajat pe vârful de atac în marginea careului, de unde a pătruns și l-a învins pe Straton cu o minge plasată la colțul lung. În minutul 31 o pasă în lung de linie trimisă cu exteriorul piciorului drept de Ganea l-a lăsat pe Chițu singur cu Straton și și de această dată execuția la colțul lung este una de succes, balonul lovind rădăcina barei înainte de a intra în plasă.

Șocul primirii celor două goluri este resimțit de piteșteni, care reușesc să se monteze mai bine în partea secundă a jocului. După o încercare de a înscrie cu călcâiul a lui Garita în minutul 52, Zebic reușește să reducă distanța de pe tabelă în minutul 59 în urma unui corner executat de Calcan și urma o jumătate de oră de foc în Bănie. Garita are o reluare cu capul peste transversală în minutul 61, tot el ratează întâlnirea cu balonul la centrarea în careul mic a lui Rizzi din minutul 71, iar în minutul 86 are un șut din voleu la colțul lung ce trece peste transversală. Ratările se puteau răzbuna în minutul 90 când Chițu scapă din nou singur cu Straton, dar trimite în transversală, iar în minutele de prelungiri Turda îl oprește pe Bauza cu prețul unui cartonaș roșu și partida se termină cu scorul de 2-1 în favoarea gazdelor.

FC U Craiova face 35 de puncte și preia fotoliul de lider al play-out-ului, iar FC Argeș, cu 21 de puncte, staționează pe loc retrogradabil, locul 15.

 

FC U Craiova - FC Argeș 2-1 (1-0)

Au marcat: Chițu (min. 13 și 31)/Zebic (min. 59)

FC U Craiova (antrenor Nicolo Napoli): R. Popa – R. Negru, Duarte, Danny Henriques (min. 88 Sidibe), Mascarenhas - D. Albu, V. Achim – Baeten (min. 46 Bahassa), Bauza, G. Ganea (min. 83 van Durmen) – A. Chiţu

FC Argeș (antrenor Bogdan Vintilă): Straton - Jakolis, Turda, Brendon Da Silva (min. 79 Koubemba), Rizzi - Mimito Biai (min. 46 Y. Pîrvu), Zebic, G. Creţu (min. 46 Jobello) - Calcan, Garita, Bertrand (min. 46 Bassong)

Alte știri din Liga 1