Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: Crețu și Markovic semnează succesul oltenilor la Sf. GheorgheRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
21 Apr 2023

Superliga: Crețu și Markovic semnează succesul oltenilor la Sf. Gheorghe

Sepsi OSK Sf. Gheorghe rămâne cu un singur succes în play-off după ce a cedat pe teren propriu în partida contra celor de la Universitatea Craiova, joc ce a deschis ultima etapă a fazei a doua a campionatului.

Elevii lui Cristiano Bergodi au suferit la capitolul construcție și în primul sfert de oră doar un șut al lui Cosmin Matei rezultat dintr-o luptă pentru balon la 20 de metri a trimis balonul mai periculos pentru poarta apărată de Popescu în minutul 13. Oltenii au replicat printr-un voleu de la mare distanță, trimis cu pământul de Crețu (min. 21), apoi covăsnenii l-au pus din nou la treabă pe Popescu la un șut deviat al lui Ion Gheorghe (min. 34).

Partea a doua a jocului a debutat fast pentru oaspeți, care au deschis scorul la prima ocazie notabilă, în minutul 49 Alexandru Crețu învingându-l pe Niczuly cu un șut la firul ierbii ce a trimis balonul lângă stâlpul din stânga portarului covăsnenilor. Ștefănescu are în două rânduri ocazia de a egala, în minutele 51 și 58, dar de fiecare dată șutul său trimite balonul peste transversală, apoi în minutul 64 eliminarea lui Crețu pentru o talpă pusă pe fața lui Păun părea să încline balanța în favoarea gazdelor. Însă lucrurile nu au stat chiar așa. Introdus în teren în minutul 63, Markovic dublează avantajul oltenilor trei minute mai târziu după ce l-a driblat pe Niczuly și a trimis în poarta goală, însă un mare merit îi aparține autorului pasei decisive, Roguljic, și el introdus în teren odată cu autorul golului. Reușita de 0-2 toarnă plumb în ghetele gazdelor, care abia în minutele de prelungiri reușesc să pună presiune mai consistentă în careul lui Popescu. Eforturile lor dau roade în minutul 90+5, când Ștefănescu reia din cădere din interiorul careului centrarea lui Dumitrescu la bara a doua.

Universitatea Craiova învinge în deplasare și face 35 de puncte, consolidându-și locul 4. Oltenii așteaptă cu interes rezultatele echipelor de pe podium, în timp ce Sepsi OSK rămâne cu 24 de puncte pe locul 6.

 

Sepsi OSK Sf. Gheorghe - Universitatea Craiova 1-2 (0-0)

Au marcat: Ştefănescu (min. 90+7)/Creţu (min. 49), Markovici (min. 66)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Cristiano Bergodi): Niczuly - Aganovic (min. 46 Bălaşa), Ciobotariu, Tamas, Ispas (min. 74 Dumitrescu) - Matei,  Păun (min. 84 Papa), Santos (min. 61 Safranko) - I. Gheorghe (min. 61 Rodriguez), Rondon, Ştefănescu

Universitatea Craiova (antrenor Eugen Neagoe): Popescu - Vlădoiu (min. 54 Căpăţănă), Zajkov, Da Silva, Ndong - Screciu, Creţu - Cîmpanu (min. 66 Mateiu), Baiaram (min. 62 Roguljic), Ivan - Koljic (min. 62 Markovic)

Alte știri din Liga 1