Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Superliga: CFR Cluj se instalează în fotoliul de liderRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
23 Ian 2023

Superliga: CFR Cluj se instalează în fotoliul de lider

CFR Cluj învinge Farul la Ovidiu și preia șefia clasamentului după o partidă în care pragmatismul echipei lui Dan Petrescu a dat din nou roade.

Gazdele au ratat o primă ocazie în minutul 10 la șutul la colțul lung semnat de Louis Munteanu la capătul unei acțiuni de contraatac, însă balonul s-a prelins pe lângă stâlpul de la colțul lung al porții apărate de Scuffet, iar până la pauză clujenii au replicat cu două jumătăți de ocazii. În minutul 16 Bîrligea a șutat din unghi în plasa laterală, iar în prelungirile reprizei Boateng șutează peste vinclul porții constănțenilor după o aruncare de la margine la care fundașii gazdelor nu au putut respinge balonul.

La prima ocazie a reprizei secunde Krasniqi deschide scorul pentru CFR la debutul său în tricoul clujenilor, un-doiul cu Yeboah lăsându-l singur cu Aioani în colțul careului mic și mingea plasată intră în plasă pe lângă stâlpul de la colțul lung. Era minutul 49, iar zece minute mai târziu Manea a transformat un penalty acordat de arbitrul Istvan Kovacs în urma unui contact între Yuri și Sârbu. Replica Farului vine în minutul 61 la șutul din unghi al lui Louis Munteanu, însă cei care închid tabela sunt tot clujenii. În minutul 77 Krasniqi are o incursiune în flancul stâng, trece subtil de Larie, îl depășește pe Sârbu în apropierea liniei de fund și centrează în mijlocul careului pentru Petrila care reia din prima și îl învinge pe Aioani.

Cu o victorie netă, cu 3-0, CFR Cluj trece peste Farul și preia conducerea clasamentului cu 47 de puncte, în timp ce constănțenii rămân cu 45 înaintea duelului de peste o săptămână cu FCSB.

 

FC Farul Constanța - CFR Cluj 0-3 (0-0)

Au marcat: Krasniqi (min. 49), Manea (min. 59 pen.), Petrila (min. 77)

FC Farul Constanța (antrenor Gheorghe Hagi): Aioani - Boli, Larie, Artean, Kiki (min. 55 Borza) - Nedelcu (min. 46 Sârbu), T. Băluţă, Grameni (min. 64 Casap) - Alibec, L. Munteanu (min. 64 Morar), A. Pitu (min. 78 E. Sali)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Scuffet - C. Manea (min. 85 Ţîru), Burcă, Yuri, Braun - Boateng, Muhar, Cvek  (min. 89 Hoban) - Yeboah (min. 67 Janga), Bîrligea (min. 46 Petrila), Krasniqi (min. 90 Maglica)

Alte știri din Liga 1