Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Supercupa României: Dinamo câștigă primul trofeu al sezonuluiSportPictures.eu
20 Aug 2023

Supercupa României: Dinamo câștigă primul trofeu al sezonului

Meci de nivel de Champions League în finala Supercupei României dintre Dinamo și CSM Constanța.

Din păcate, sala Dinamo, gazda turneului Final Four al Supercupei României, nu s-a ridicat la nivelul jocului, umiditatea făcând necesară întreruperea excesivă a jocului pentru ștergerea suprafeței de joc, ceea ce a afectat cursivitatea în special pe minutele de final.

Campioana Dinamo Bucureşti s-a impus la limită, scor 26:25 (12:9) în fața câştigătoarei Cupei României, CSM Constanţa, o echipă ce a menținut presiunea pe jucătorii lui Xavi Pascual. Pe parcursul primei reprize „delfinii” au condus cu 3 goluri, scor 6:3, dar la pauză au intrat conduși cu aceeași diferență, 9:12, pentru ca în partea a doua să egaleze la 12, apoi să fie nevoită să revină de fiecare dată pe tabelă când Dinamo prelua conducerea. Gazdele s-au distanțat la 25:23 când mai erau 90 de secunde de joc, Aliokhin a punctat la 10 secunde după timeout-ul cerut de George Buricea, pentru ca Humet să marce golul decisiv în ultimul minut. Partida s-a încheiat cu o ultimă reușită a constănțenilor, iar Dinamo câștigă primul trofeu al sezonului.

În finala mică, CSU Suceava a fost aproape de a provoca surpriza în jocul cu Minaur Baia Mare, dar maramureșenii au dovedit o experiență superioară și s-au impus după prelungiri cu 47:43 (20:21, 38:38, 43:39). Moldovenii s-au distanțat chiar la 5 goluri în startul părții secunde, scor 28:23, însă jucătorii pregătiți de Alexandru Sabou au egalat la 34 și au menținut echilibrul până la finele celor 60 de minute, când tabela indica 38:38. Băimărenii s-au desprins la patru lungimi în prima repriză de prelungiri în care nu a primit decât un gol, avantajul fiind conservat în ultimele minute ale partidei. Cu Cumpănici autor a 8 goluri, Minaur câștigă medaliile de bronz și peste o săptămână va începe Liga Zimbrilor cu o deplasare tot în sala Dinamo, contra campioanei.

Alte știri din Handbal