Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Stelista Ana Maria Popescu, premiată de către Federația Română de ScrimăHepta / Mediafax
08 Dec 2020

Stelista Ana Maria Popescu, premiată de către Federația Română de Scrimă

Federația Română de Scrimă i-a premiat luni, 7 decembrie, pe trei dintre sportivii și antrenorii care au reușit performanțe pentru România în competițiile internaționale desfășurate la începutul anului 2020, înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, anunță pagina de Facebook a FR Scrimă.

Într-un cadru restrâns, cu distanțare socială și măsuri de protecție sanitară, la Sala de Scrima ”Ana Pascu” din București, în prezența subsecretarului de stat din Ministerul Tineretului și Sportului, Cristian Ghiță, președintele Federației Române de Scrimă, Marius Florea i-a premiat pe spadasina Ana Maria Popescu (Steaua București) – antrenor Mihai Popa, floretista Emilia Corbu – antrenor Petre Ducu și sabrera Ilinca Pantiș – antrenor Constantin Sandu.

Ana Maria Popescu – 36 de ani, Clubul București, locul 1 clasamentul mondial FIE spadă și câștigătoare a trofeului Cupei Mondiale 2019-2020. În sezonul 2019-2020, Ana are trei victorii în Cupele Mondiale: Tallin, Havana și Doha. A fost declarată câștigătoare a Cupei Mondiale de către Federația Internațională de Scrimă în acest sezon. Este a 4-a oară în carieră cînd Ana câștigă trofeul, o premieră la nivel mondial. Declarată cea mai bună spadasină a lumii în sezon, locul 1 în clasamentul FIE.

Deține cel mai bogat palmares dn spada românească și este una dintre cele mai titrate scrimere tricolore din toate timpurile. La Jocurile Olimpice, Ana a câștigat aur și argint, la Campionatele Mondiale are 7 medalii (2 de aur-2 argint – 3 bronz) iar la Campionatele Europene a reușit să urce pe podium de 13 ori (7 aur – 4 argint – 2 bronz).

Teoretic este calificată la JO Tokyo, dar practic se va putea bucura de acest statut abia după singurul concurs rămas nedisputat din 2020. Ar fi a 5-a ei prezență pe scena olimpică, o performanță demnă de o campioană a scrimei.

 

sursa: csasteaua.ro

Alte știri din Scrimă