Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Steel Von Hoff a câștigat prima etapă din Turul Ciclist al SibiuluiOvidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
08 Iul 2016

Steel Von Hoff a câștigat prima etapă din Turul Ciclist al Sibiului

Rutierul austriac Steele Von Hoff a câștigat prima etapă a Turului Ciclist al Sibiului, desfășurată pe distanța a 193.5 kilometri, pe traseul Sibiu - Agnita - Sibiu. El a fost urmat în rundă de italienii Davide Vignano și Fillipo Fortin, primul român care a trecut linia de sosire fiind Eduard Grosu, pe locul al cincilea.

Media orară calculată pe acest traseu a fost de 41.03  kilometri. Steele Von Hoff este și liderul caravanei având tricoul galben în posesie, urmat de către Davide Vignano și, pe locul al treilea, Andrei Nechita, câștigătorul prologului de acum două zile.

În clasamentul pe echipe conduce One ProCycling, urmată de Vini Fantini Nippo și de Park Hotel Valkenburg. Echipa continentală Tușnad Cycling Tour este pe locul 11, iar echipa națională a României încheie ierarhia celor 19 participante.

Tricoul portocaliu, pentru cel mai bun rutier sub 23 de ani, este în posesia neozeelandezului Hayden McCormick, iar tricoul roșu, pentru cel mai bun român, îi aparține lui Andrei Nechita. Tricoul verde pentru cățărători este la cehul Daniel Turek, în timp ce tricoul albastru, recompensă pentru cel mai bun sprinter, este al lui Daniel Crista.

Cele mai multe puncte le-a acumulat până acum Steele Von Hoff, însă tricoul alb este purtat de Davide Vignano, al doilea în acest clasament.

Etapa a doua se desfășoară astăzi, pe un traseu de 210 kilometri, pe itinerariul Sibiu - Mediaș - Păltiniș. Runda are cinci cățărări, cea mai dificilă fiind cea de la Păltiniș - Gura Raiului, lungă de aproape 15 kilometri și cu o pantă maximă de 11%.

Alte știri din Ciclism