Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Steaua, campioană națională la sabie masculinCosmin Iftode / SportPictures.eu
03 Mai 2017

Steaua, campioană națională la sabie masculin

Federația Română de Scrimă organizează de marți și până sâmbătă, în perioada 2-6 mai 2017, întrecerile Campionatului Național de sabie seniori, feminin și masculin, la individual și pe echipe. Concursurile, la care participă sabreri de la toate cluburile din România, au loc la Sala de scrimă „Ana Pascu” (fosta Floreasca) din București.

Marți, în prima zi de concurs a fost programată proba masculină la individual, la startul căreia s-au prezentat 31 de sportivi. La fel ca și în 2016, și în 2017 medalia de aur și titlul de campion național au fost câștigate de către Iulian Teodosiu (CS Dinamo). Proaspăt medaliat cu bronz la Campionatul European de tineret de la Minsk, Iulian a dispus în finală de colegul său de la club și de la echipa națională, Dragoș Sîrbu, scor 15-4.

Miercuri,  în a doua zi de întreceri a fost programată proba masculină pe echipe. De la ora 9:00, șase formații s-au duelat pentru medalii: CS Dinamo 1, CS Dinamo 2, CSA Steaua 1, CSA Steaua 2, CSM Unirea Slobozia și CSM Iași. Pentru prima dată după o pauză de 14 ani, medaliile de aur au fost câștigate de către CSA Steaua București (Alin Badea, George Iancu, Sergiu Ciornilă, Mihai Cruțu). Echipa din Bulevardul Ghencea a înregistrat cinci victorii în tot atâtea partide, cea decisivă, cu Dinamo 1 (Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Dragoș Sîrbu, Ciprian Gălățanu), fiind la limită, scor 45-44.

 

sursa: frscrima.ro

Alte știri din Scrimă