Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Steaua a câștigat Cupa Europei la floretă femininRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
14 Mai 2017

Steaua a câștigat Cupa Europei la floretă feminin

Pentru al patrulea an consecutiv, sub egida Confederației Europene de Scrimă, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, în colaborare cu Federația Română de Scrimă, a organizat Cupa Europei la floretă feminin.

Competiția a avut loc duminică, 14 Mai, la Sala ”Mihai Viteazul” și a reunit la start campioanele naționale – SVSM Kiev din Ucraina, Hapoel Akko Romach Abirim din Israel, Şcoala de scrimă Chişinău din Republica Moldova, Escalibur Fencing Club din Bulgaria, CSA Steaua Bucureşti. CSU Poli Timișoara, în calitate de vicecampioană a României, a primit un wildcard, având statut de invitat.

Sistemul competiției din acest an, după tragerea la sorți, a reunit două grupe după cum urmează:

Grupa A – Hapoel Akko Romach Abirim din Israel, Şcoala de scrimă Chişinău din Republica Moldova și CSA „Steaua” Bucureşti;

Grupa B – SVSM Kiev din Ucraina,  CSU Poli Timișoara și Escalibur Fencing Club din Bulgaria.

CSA „Steaua” București a încheiat seria meciurilor din grupă cu două victorii, după ce a trecut, pe rând, de echipa din Israel cu 45-33 și cu 45-20 de echipa din Chișinău.

În etapa următoare, pentru stabilirea locurilor 5 și 6, s-au întâlnit pe planșă reprezentantele Bulgariei și Israelului, locul 5 fiind adjudecat de sportivele de la Hapoel Akko Romach Abirim (Israel).

Finala mică, disputată între Poli Timișoara și Şcoala de scrimă Chişinău, a adus victoria fetelor de la Școala de scrimă din Republica Moldova. A fost confruntarea cea mai aprig disputată, întrucât reprezentanta Timișoarei, Ana Boldor, emoționată, a mers cap la cap, dar a fost învinsă la doar o tușă de sportiva Anastasia Ceres.  

Finala mare și respectiv lupta pentru mult râvnitul trofeu european s-a dat între cluburile CSA Steaua Bucureşti și SVSM Kiev din Ucraina. Pe planșă au urcat, pentru clubul militar, sportivele: Malina Călugăreanu, Maria Boldor, Rebeca Cândescu, Anca Săveanu. Fetele au fost conduse de antrenorii Petre Ducu și Florin Gheorghe.

Deși începutul a aparținut echipei din Ucraina, fetele noastre au reușit să întoarcă scorul în favoarea lor și să se impună cu 38-37, câștigând astfel Cupa Europei la floretă feminin, ediția 2017.

 

sursa: csasteaua.ro

Alte știri din Scrimă