Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Serghei Țvetcov, locul al treilea în Turul SibiuluiAFP / Mediafax Foto
06 Iul 2015

Serghei Țvetcov, locul al treilea în Turul Sibiului

Rutierul italian Mauro Finetto (Southeast) a câștigat, duminică, ediția din acest an a Turului ciclist al Sibiului, iar românul Serghei Țvetcov (Androni Giocattoli - Sidermec) a ocupat locul al treilea în clasamentul general.

Finetto a fost urmat în ierarhia finală de compatriotul său Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice), la 12 secunde, iar podiumul a fost completat de Țvetcov, sosit la 19 secunde de primul loc. Al doilea român a fost Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini), pe poziția a 44-a, la 32 min 48 sec.

În etapa patra, ultima, desfășurată pe traseul Sibiu - Poplaca (circuit) - Slimnic - Sibiu, s-a impus italianul Oscar Gatto (Androni Giocattoli-Sidermec), cu timpul de 03 h 16 min 59 sec pe 144,1 km. Al doilea a sosit Eduard Grosu, în același timp cu învingătorul, iar al treilea a fost italianul Christian Delle Stelle (CCC Sprandi Polkowice), la 2 secunde. Țvetcov a fost și el al 11-lea, tot la 2 secunde.

Eduard Carol Novak a abandonat în urma unei căzături.

În clasamentul pe echipe, primul loc a fost ocupat de Southeast, urmată de Androni Giocattol-Sidermec și CCC Sprandi Polkowice. Tușnad Cycling Team s-a clasat pe locul 12, iar echipa națională a României a ocupat ultimul loc, 17.

Finetto a ocupat primul loc și în clasamentul general pe puncte, cu 57 puncte, urmat de Eduard Grosu, 56 p și Oscar Gatto, 50 p.

La Under-23, prima poziție a fost ocupată de italianul Giovanni Carboni (Unieuro Wilier), urmat de norvegienii Oyvind Lukkedal (Team Ringeriks-Kraft) și Njal Eivind Kleiven (Team Ringeriks-Kraft).

Cel mai bun cățărător a fost Finetto, urmat de Țvetcov și de alt italian, Antonino Parrinello (D'Amico Bottecchia).

Germanul Robert Kessler (LKT Team Brandenburg) a fost cel mai bun sprinter, urmat de italianul Giorgio Bocchiola (D'Amico Bottecchia) și de lituanianul Gediminas Kaupas (Team Differdange Losch).

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Ciclism