Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Sepsi Sic Sf. Gheorghe s-a calificat in play-off-ul EuroCup WOMENfiba.basketball
23 Ian 2021

Sepsi Sic Sf. Gheorghe s-a calificat in play-off-ul EuroCup WOMEN

Arena Sepsi din Sf. Gheorghe a gazduit in aceasta saptamana “bula epidemiologica” pentru Grupa G din cadrul EuroCup Women, cu sase meciuri interesante pentru calificarea in play-off-ul celei de-a doua competitii continentale intercluburi. La startul intrecerilor din fief-ul campioanei baschetului feminin romanesc s-au prezentat ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, BC Namur Capitale (Belgia), Cadi Le Seu (Spania) si ESBVA LM (Franta), cele patru combatante luptandu-se vreme de patru zile pentru doua locuri in “Round of 16 EuroCup Women”.

Singura reprezentanta a baschetului feminin autohton prezenta pe scena europeana in actualul sezon, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, a debutat in forta si a trecut la pas in primul meci de gruparea belgiana BC Namur Capitale, cu scorul de 85-48.

A urmat un meci extrem de captivant cu reprezentanta baschetului francez, ESB Villeneuve-d’Ascq, gruparea pregatita de antrenorul Zoran Mikes cedand in cele din urma intr-un final tensionant, cu scorul de 70-73.

In ultima disputa, intr-o confruntare de totul s-au nimic, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a reusit sa se impuna, vineri seara, in fata puternicei grupari spaniole Cadi Le Seu, echipa neinvinsa in grupa pina la acel moment, cu scorul de 57-50. Victoria i-a asigurat reprezentantei noastre prima pozitie in clasamentul Grupei G, la egalitate de puncte cu rivalele din Franta si Spania, dar cu un cosaveraj superior in intalnirile directe.

 

Clasamentul final al Grupei G

1. ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere, +4)
2. ESB Villeneuve-d’Ascq – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere, +1)
3. Cadi Le Seu – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere, -5)
4. BC Namur Capitale – 3 puncte (3 infrangeri)

 

Astfel, urmare a evolutiilor deosebite din Grupa G, ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe a avansat in “Round of 16” din play-off-ul EuroCup Women, faza in care se va intalni in data de 16 martie cu o alta reprezentanta a baschetului spaniol, Lointek Gernika Bizkaia, echipa clasata pe locul secund in Grupa F. Conform sistemului competitional FIBA, castigatoarea va avansa in sferturile de finala, urmand sa se confrunte in data de 18 martie cu invingatoarea intalnirii care le va opune pe Reyer Venezia (Italia) si InvestInTheWest ENEA Gorzow (Polonia).
 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet