Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
S-au tras la sorți grupele primei runde de calificare pentru EURO U19 2025, turneu ce va fi găzduit de România
13 Mai 2024

S-au tras la sorți grupele primei runde de calificare pentru EURO U19 2025, turneu ce va fi găzduit de România

La începutul lunii mai, la Nyon, a avut loc tragerea la sorți a primei runde a calificărilor pentru EURO U19 2025, turneu final ce va fi găzduit de țara noastră.

România este calificată automat, din postura de țară gazdă, la turneul final EURO U19 de anul viitor și nu va evolua în aceste preliminarii.

Meciurile din prima rundă a calificărilor se vor disputa în această toamnă. Echipele clasate pe primele două locuri în fiecare grupă, alături de formația de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament din toate grupele, vor obține calificarea la Turul de Elită, acolo unde este deja calificată naționala cu cel mai bun coeficient, Portugalia.

Câștigătoarele celor 7 grupe de la Turul de Elită vor obține calificarea la turneul final EURO U19 2025 găzduit de România.

România a mai găzduit EURO U19 în 2011, atunci când Spania și-a adjudecat titlul continental. În 2022, România s-a calificat la turneul EURO U19 găzduit de Slovacia.

Tot la începutul lunii mai, au fost stabilite și grupele de calificare pentru EURO U17 2025, dar și detaliile noului format al calificărilor pentru turneele finale U19 și U17.

 

sursa: frf.ro

Alte știri din Juniori