Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
România s-a clasat pe locul 5 la FIBA Women’s U20 European Championship de la Craiovafrbaschet.ro
07 Aug 2023

România s-a clasat pe locul 5 la FIBA Women’s U20 European Championship de la Craiova

FIBA Women’s U20 European Championship, Division B, intreceri care au fost gazduite de Sala Polivalenta din Craiova si Sala Sporturilor din Isalnita si au avut la start 17 echipe nationale, s-au incheiat duminica seara tarziu, trofeul competitiei fiind disputat in marea finala de reprezentativele Germaniei si Sloveniei. In ultima zi a evenimentului continental, nationala feminina a Romaniei a jucat pentru locurile 5-6, tinerele noastre Acvile pregatite de antrenorul principal Madalin Piperea primind replica incomodei selectionate a Islandei. Dornice sa incheie competitia cu capul sus si sa demonstreze ca doar o evolutie nefasta le-au stopat drumul spre podium, tinerele noastre jucatoare au reusit sa preia initiativa pe teren si sa se instaleze la carma jocului inca din primul sfert.

De altfel, cu Ivan, Croitoru, Ion, Cucu si Panait pe lista principalelor marcatoare, Romania a dominat intreaga partida si a castigat trei din cele patru sferturi, in pofida unei opozitii puternice din partea insularelor. Astfel, dupa 17-15 in primul sfert, avantajul s-a marit usor pana la pauza, atunci cand ambele echipe au intrat la vestiare la scorul de 30-25 in favoarea nationalei noastre. La revenirea pe teren, echilibrul s-a mentinut in cel de-al treilea sfert, pentru ca in ultima secventa a intalnirii, Romania sa gaseasca resursele necesare pentru a face fata presiunii adverse si a contracara taios, cu efecte pe tabela, fluierul final al arbitrilor consemnand o victorie clara pentru Romania. Scor final 69-59 si Romania se claseaza pe locul 5 in topul FIBA Women’s U20 European Championship, Division B, in vreme ce Islanda a ocupat locul 6.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Juniori