Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
România revine în Divizia II Grupa A a Campionatului Mondial U20 de hochei pe gheațăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
22 Ian 2024

România revine în Divizia II Grupa A a Campionatului Mondial U20 de hochei pe gheață

Selecționata U20 de hochei masculin a României a evoluat pe parcursul săptămânii trecute la Belgrad în Divizia II Grupa B a Campionatului Mondial. Retrogradată anul trecut din Divizia II Grupa A, reprezentativa tricoloră a revenit după doar un an după ce a obținut victorii pe linie în cele 5 partide disputate. Jucătorii pregătiți de antrenorul suedez Per Lundell au avut un debut complicat pe patinoarul Pionir contra țării gazdă, Serbia, de care a dispus cu 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 1-0) la lovituri de departajare, apoi a trecut succesiv de selecționatele Islandei cu 2-1 (0-0, 0-1, 2-0), Taiwan cu 12-1 (2-1, 7-0, 3-0), Australia cu 4-1 (0-0, 2-0, 2-1) și Belgia cu 4-0 (1-0, 1-0, 2-0).

"Cum sezonul trecut am retrogradat în această divizie, cred că așteptările erau evidente, și anume promovarea. Sunt mândru de jucători, au făcut o treabă foarte bună, promovarea nu este la îndemâna oricui, mai ales că au fost cinci partide în care au trebuit să demonstreze constanță", a declarat tehnicianul suedez pe contul de Facebook al Federației Române de Hochei pe Gheață. "Le-am cerut jucătorilor să joace simplu și organizat. Ne-am concentrat pe faza de apărare, căci dacă nu primim goluri, mai devreme sau mai târziu vom reuși să marcăm. În total am încasat cinci goluri, în cinci partide, ceea ce nu e rău, iar pornind de aici am putut construi. Am jucat în viteză, am dominat cea mai mare parte din partidele disputate. Au fost două partide mai echilibrate, dar dacă privim statisticile situațiilor de a marca, vom observa că diferența de scor putea să fie mai mare", a concluzionat antrenorul principal.

Antal Csongor a fost desemnat cel mai bun atacant al turneului. Căpitanul echipei naționale a României a marcat în cele cinci partide disputate șase goluri și a contribuit cu alte trei pase decisive. Componența lotului României a fost următoarea: Andrei Haraga, Andrei Vasile, Andrei Vlăduț, Attila Goga, Csongor Antal, David Szabo, Denis Răzvan, Eduard Cășăneanu, Gergely Olosz, Ianis Zainea, Levente Zsok, Mihai Andrei, Mihai Danciu, Norbert Rokaly, Patrick Peter Polczer, Roland Ordog, Sebastian Mihai, Szilard Rokaly, Tas Szabo, Zoltan Molnar și Zsolt Reszegh.

Alte știri din Hochei