Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Arte marțiale
România participă cu șase sportivi la Campionatul Mondial de MMA de la MinskDragos Savu / Mediafax Foto
10 Sep 2014

România participă cu șase sportivi la Campionatul Mondial de MMA de la Minsk

Echipa națională de MMA (mixed martial arts) a României participă în perioada 10-13 septembrie, la Minsk, la cea de-a doua ediție a Campionatului Mondial de MMA, considerat drept cea mai puternică întrecere organizată la nivel internațional pentru această disciplină.

Lotul național al României este compus din Ion Vrânceanu, Liviu Ionescu, Cătălin Cășaru, Andrei Vasinca, Mircea Cubleșan și Anatolie Ciumac.

Pentru a putea înțelege anvergura acestei competiții, organizată de World MMA Association, atât din punct de vedere sportiv, cât și ca impact mediatic, trebuie precizat că la ediția de anul trecut, la fiecare categorie de greutate au participat între 23 și 35 de sportivi, fiecare țară având dreptul de a înscrie cel mult un sportiv pe categorie. Meciurile, de un nivel tehnic extraordinar, au fost disputate în magnifica sală ''Ice Palace'' din Sankt-Petersburg (Rusia), sportivii oferind un spectacol total atât celor peste 12.000 de spectatori, cât și milioanelor de telespectatori din peste 65 de țări care au urmărit "live" transmisia TV.

În acest moment MMA-ul este considerat ca fiind cea mai complexă și agresivă disciplină din sporturile marțiale, aceasta fiind organizată în mod oficial în România, cu avizul MTS, doar în cadrul și sub egida Federației Române de Kempo.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Arte marțiale