Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Roland Garros: Două românce au jucat în ziua inauguralăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
30 Mai 2021

Roland Garros: Două românce au jucat în ziua inaugurală

Tablourile principale ale Roland Garros au debutat astăzi, turneul parizian fiind unicul mare șlem ce debutează în zi de duminică.

Două dintre cele 6 românce înscrise pe tabloul de simplu au avut programate meciurile, Patricia Țig (63 WTA) evoluând în prima partidă pe arena „Philippe Chatrier”, cea mai mare arenă din complex, contra favoritei numărul 2, japoneza Naomi Osaka (2 WTA). Gălățeanca a dat o replică foarte bună mult mai titratei sale adversare, în fața căreie a fost nevoită să se încline după două seturi, scor 6-4, 7-6 (4) în favoarea niponei. Mult mai exactă, fără a forța lovituri, Osaka a început partida salvând o minge de break și convertind-o pe a patra de care a beneficiat pentru a conduce cu 2-0. Patricia a revenit de la 2-5 salvând trei mingi de break și set în ghemul 8, s-a apropiat la 4-5, dar a cedat un break alb și odată cu acesta și primul set. Fiecare combatantă și-a făcut serviciul în setul secund și s-a ajuns în tiebreak, acolo unde s-a câștigat mai mult pe serviciul adversarei și cu Osaka un pic mai exactă. Nipona avansează în turul secund și va juca împotriva altei românce, Ana Bogdan (102 WTA). Jucătoarea din Sinaia a trecut astăzi de italianca Elisabetta Cocciaretto (113 WTA), venită din calificări, cu scorul de 6-1, 6-3. Patricia primește un premiu în valoare de 60.000 EUR, în timp ce Ana are asigurat un cec de 84.000 EUR.

Luni vor juca Sorana Cîrstea (61 WTA) contra favoritei numărul 19, britanica Johanna Konta (20 WTA), Mihaela Buzărnescu (173 WTA) se va lupta cu Arantxa Rus (Olanda, 84 WTA), iar Irina Begu (74 WTA) o va întâlni pe Serena Williams (8 WTA, fav. 7). Ultima care va intra în concurs, Irina Bara (122 WTA), va juca marți împotriva australiencei Astra Sharma (124 WTA), beneficiară a unui wild card.

Alte știri din Tenis de câmp