Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Pariuri
Rivaldo: „România are o generație nouă talentată și trebuie să profite”
19 Mar 2021

Rivaldo: „România are o generație nouă talentată și trebuie să profite”

Rivaldo consideră că grupa de calificare pentru mondialul din 2022 este una bună pentru România, despre care spune că ar trebui să țintească locul 2. Un debut pozitiv este crucial, spune brazilianul, care recunoaște că un punct obținut cu Germania ar fi foarte bun.

„Este o șansă bună pentru România de a se întoarce la o Cupă Mondială după mai mult de 20 de ani. Un loc 2 în grupa lor de calificare i-ar permite să lupte pentru un loc la Cupa Mondială și trebuie să urmărească asta, fiindcă adversarele nu sunt foarte puternice, cu excepția Germaniei,” a spus Rivaldo pentru Betfair.

„Mereu este important să începi cu dreptul și să câștigi primul meci. Împotriva Germaniei, în al doilea meci, lucrurile vor fi mai grele, dar o abordare tactică potrivită ar putea fi importantă pentru a acumula un punct, ceea ce ar fi foarte bine pentru România.”

Rivaldo este de părere că jucătorii care au evoluat deja sub comanda lui Mirel Rădoi la selecționata U21 pot ajuta echipa națională, relațiile formate între ei și actualul selecționer fiind importante.

„Este foarte importantă continuitatea multor jucători veniți de la echipa U21 cu Mirel Rădoi. A avea un selecționer care cunoaște bine jucătorii și deja are un stil de joc stabilit de la bun început este un lucru pozitiv. România are o generație nouă talentată și este important să profite de acest lucru pentru a construi o echipă națională solidă pentru următorul deceniu, împreună cu adăugarea unor jucători cu experiență, desigur,” a mai spus Rivaldo în calitate de ambasador Betfair.

 

O întoarcere a lui Cristiano Ronaldo la Real Madrid ar putea fi puțin riscantă

„Multă lume spune după eliminarea lui Juventus din Champions League că Ronaldo va pleca la finalul sezonului, iar o potențială întoarcere la Real Madrid este menționată în presă. În opinia mea totul depinde de Cristiano și de planurile sale pentru viitor. Este un idol la club și cred că fanii lui Real Madrid s-ar bucura să se întoarcă.”

„În același timp, însă, trebuie să spunem că Ronaldo nu mai este jucătorul de acum trei sezoane. Desigur, el va continua să înscrie și să facă diferența, demonstrându-și determinarea grozavă pe teren, dar se va supune și unui risc ca fanii lui Real să îi ceară prea mult în această fază a carierei sale. Dacă lucrurile nu merg bine și clubul nu are succes cu el în lot, chiar și statutul său de idol acolo ar putea suferi. Așadar, o potențială întoarcere în Spania are asociate niște riscuri.”

 

Ar fi grozav să retrăim rivalitatea Messi-Ronaldo

„Suntem într-un moment în care șansele ca Lionel Messi să rămână la Barcelona au crescut odată cu alegerea lui Joan Laporta drept președinte. Ar fi fantastic ca Messi și Ronaldo să se reîntâlnească în La Liga pentru câteva sezoane.”

„Ar fi un moment foarte emoționant pentru fanii cluburilor, dar și pentru fanii fotbalului de oriunde din lume, dacă ar avea oportunitatea să vadă din nou un Barcelona v Real Madrid cu cei doi pe teren. Mai mult, fotbalul spaniol ar recupera față de competițiile din Anglia, Germania sau Italia.”

 

Laporta trebuie să prioritizeze păstrarea lui Messi în loc să cumpere noi jucători

„Știm cu toții că Barcelona este într-o situație financiară dificilă, situația agravată de pandemie, așa că eu nu sunt în favoarea cheltuirii banilor pentru aducerea de noi jucători chiar acum. În opinia mea, Barcelona ar trebui să se concentreze pe a-l păstra pe Lionel Messi, mai ales că Joan Laporta îl cunoaște bine și ar putea să aducă argumente pe care alți președinți nu le-au avut.”

„L-am văzut în ultima perioadă mai des pe Messi – votând la alegeri și chiar asistând la prezentarea oficială a lui Laporta. Acestea sunt semne că el este dispus să discute cu clubul și poate să ajungă la un acord nou. Face parte din patrimoniul clubului și desigur că dacă va rămâne la echipă vor crește sponsorizările și vânzările de bilete, mulțumită reputației sale uriașe.”

„Sincer, cred că Barcelona ar beneficia mai mult din păstrarea sa decât din achiziția de noi jucători despre care nu poți să știi niciodată dacă se vor adapta la un asemenea club mare.”

 

Ronald Koeman merite să continue la Barcelona sezonul viitor

„Există zvonuri care spun că Joan Laporta ar fi interesat să-l aducă pe managerul lui RB Leipzig, Julian Nagelsmann, de sezonul viitor, însă cred că ar fi o greșeală și ar fi foarte nedrept pentru Ronald Koeman, care se descurcă bine în circumstanțe foarte dificile. Mai mult, acum clubul reușește să-și recâștige o liniște internă și tendința este ca lucrurile să devină tot mai bune, așa că de ce să schimbe acum?”

„Koeman folosește mulți jucători tineri, a reușit să revină în fața Sevillei și să se califice în finala Copa del Rey și încă are șanse la titlu în La Liga. Astfel, eu nu văd vreun motiv pentru a face schimbări acum. Este important ca actualul manager să primească încredere, fiindcă face o treabă demnă de laude.”

 

Pedri poate străluci pentru Barcelona și echipa națională a Spaniei mulți ani

„Tânărul mijlocaș Pedri a fost selecționat pentru prima oară la echipa națională și deja unii îl compară cu Andres Iniesta datorită calităților sale și stilului său de joc. Sunt sigur că are un viitor strălucit în față atât la Barcelona cât și la echipa națională, fiindcă are un joc simplu și eficient, dar și o viziune grozavă.”

„Ar putea deveni un jucător foarte important în viitor, la fel cum a fost și Iniesta, însă trebuie să rămână calm, fiindcă încă învață și își dezvoltă calitățile în timp ce se maturizează ca jucător. Să fie comparat cu Iniesta aduce o responsabilitate în plus, dar în același timp este o recunoaștere a talentului său și sunt sigur că va deveni un jucător de top în viitor.”

 

Pentru mai multe de la ambasadorul Betfair, Rivaldo, vizitați www.betfair.com/rivaldo

 

Despre Betfair:

Betfair este unul dintre cei mai mari operatori internaționali de pariuri sportive și a pionierat în industrie bursa pariurilor – Betfair Exchange – în 2000. În afară de Exchange, Betfair operează o gamă de produse de pariuri sportive și cazinou online. Betfair este licențiată ONJN în România până în 31 august 2026, cu licența nr. L1160655W000329. 18+

Alte știri din Pariuri