Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rio 2016
Rio 2016: Tecău și Mergea, medaliați cu argintDan Tautan / Mediafax Foto
13 Aug 2016

Rio 2016: Tecău și Mergea, medaliați cu argint

Finala masculină de dublu s-a disputat azi-noapte târziu și a opus tandemul românesc compus din Florin Mergea și Horia Tecău, ibericilor Marc Lopez și Rafael Nadal.

Partida a început în favoarea spaniolilor, care și-au adjudecat prima manșă cu un avans de două break-uri, după unele erori făcute la serviciu, dar  și la retururi.

Setul secund l-a scos în evidență pe Horia Tecău care și-a demonstrat valențele de jucător profesionist de dublu, reușind lovituri foarte spectaculoase, din toate pozițiile de pe teren. Mergea a alternat loviturile geniale cu altele mai puțin reușite, dar setul a venit în tabăra română, scorul manșei fiind 6-3.

Setul al treilea, finala finalei, a avut caractere dramatice, Tecău și Mergea au condus cu 4-3 având și serviciul, după un break de excepție. Cu toate acestea, teama psihologică de un succes de proporții i-a făcut să rateze inexplicabil poate, și să piardă fiecare game de după acest veritabil punct de inflexiune al meciului. S-a ajuns pe serviciul nostru la 5-4 pentru ibericii și 40-15, dar Tecău a repus mingea puternic și cele două mingi de meci au fost salvate.

Jocul avantajelor a făcut ca încă o minge de meci să fie anihilată de români însă apoi au urmat două erori neforțate, comise consecutiv de către Florin Mergea, și visul de aur s-a încheiat.

Scor final 6-2, 3-6, 6-4 în favoarea spaniolilor Marc Lopez și Rafael Nadal care au devenit campioni olimpici, în timp ce Florin Mergea și Horia Tecău aduc prima medalie olimpică, una de argint, din istoria tenisului românesc.  

Alte știri din Rio 2016