Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rio 2016
Rio 2016: Românii sunt descătușațiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
12 Aug 2016

Rio 2016: Românii sunt descătușați

Florin Mergea și Horia Tecău au dat impresia în semifinala cu americanii Steve Johnson și Jack Sock că au atins un alt nivel, superior, al stării lor de spirit după ce au trecut în sferturile de finală de Marcelo Melo și Bruno Soares în ceea ce ar putea fi fost adevărata finală pentru reprezentanții tricolorului.

Ridicându-se pe valul de ostilitate al suporterilor perechii braziliene în meciul anterior, Florin și Horia au ieșit mai puternici și au folosit energia acumulată pentru a trece din nou în minim de seturi de adversarii lor: 6-3, 7-5 în 75 de minute și românii și-au asigurat cel puțin medalia de argint. Finala de mâine contra spaniolilor Marc Lopez și Rafael Nadal contează enorm în palmaresul personal al celor doi care formează perechea cotată ca favorită numărul 5 la startul competiției, dar ei nu mai trebuie să dovedească că sunt un dublu în fața cărora, cel puțin la ora actuală, orice adversar poate ceda.

Horia a continuat ziua de excepție și a obținut o a doua victorie, împreună cu Irina Begu învingând cu 4-6, 7-6 (1), 10-8 perechea poloneză Agnieszka Radwanska / Lukasz Kubot în primul tur al turneului de dublu mixt. În sferturi, Horia și Irina îi vor avea ca adversari pe cehii Lucie Hradecka și Radek Stepanek

Cealaltă pereche românească, Monica Niculescu / Florin Mergea, s-a retras în ultimul moment, Monica fiind nerefăcută după problemele musculare ce au afectat-o de ceva vreme.

Alte știri din Rio 2016