Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rio 2016
Rio 2016: Naționala noastră, eliminată de la turneul olimpicMihaela Bobar / SportPictures.eu
15 Aug 2016

Rio 2016: Naționala noastră, eliminată de la turneul olimpic

Echipa națională feminină de handbal a României a pierdut partida din ultima etapă a fazei grupelor de la turneul olimpic, contra campioanei olimpice en-titre, Norvegia, cu scorul de 28-27 (14-13).

În pofida scorului strâns, nordicele au controlat jocul pe tot parcursul celor 60 de minute. Fetele noastre au condus o singură dată, undeva la jumătatea primei reprize, cu 10-9.

Am primit două goluri de la mijlocul terenului, deoarece am încercat să aplicăm tactica handbalului modern, cu portarul scos în câmp în situațiile de inferioritate.

Norvegia a realizat mai multe contraatacuri, în timp ce la noi această tactică a fost folosită cu succes destul de rar.

În partea a doua a meciului, fetele noastre nu s-au putut apropia la mai mult de trei goluri de valoroasa parteneră de întrecere. Abia în ultimele minute au apărut golurile care au strâns diferența pe tabela de marcaj, însă victoria Norvegiei nu s-a pus la îndoială.

La finalul meciului cu Niorvegia, fetele noastre încă mai păstrau șanse pur teoretice, însă Spania a învins Angola cu 26-22, în ultima partidă, iar astfel România a terminat grupa pe locul al cincilea.

 

România: Ionica Munteanu, Paula Ungureanu - Gabriella Szucs, Melinda Geiger (4), Eliza Buceschi (2), Cristina Neagu (11), Aurelia Brădeanu, Gabriela Perianu, Valentina Ardean-Elisei (1), Oana Manea (2), Camelia Hotea (1), Florina Chintoan (3), Patricia Vizitiu, Laura Chiper (3). Selecționer: Tomas Ryde.

Alte știri din Rio 2016