Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rio 2016
Rio 2016: Căprioriu ratează medalia olimpicăAFP / Mediafax Foto
08 Aug 2016

Rio 2016: Căprioriu ratează medalia olimpică

Vicecampioana olimpică de la Londra la judo categoria 57kg, Corina Căprioriu nu a reușit să reediteze performanța din urmă cu patru ani și a pierdut finala pentru medalia de bronz.

Ziua Corinei a început cu victoria cu doi yuko în lupta cu kosovara Nora Gjakova, diferența de experiență spunându-și cuvântul în această partidă. Compatrioata noastră clasată pe locul 10 mondial în ierarhia IJF pentru categoria de greutate a petrecut toate cele 4 minute pe tatami pentru a o depăși pe ocupanta locului 18 IJF și a trece în turul secund, în care a întâlnit-o pe taiwaneza Chen-Ling Lien, locul 13 IJF. Partida contra asiaticei a fost mult mai rapidă, după 37 de secunde de la începerea luptei Corina a reușit procedeul De-ashi-barai ce a avut ca rezultat secerarea adversarei sale și obținerea ippon-ului ce i-a adus calificarea în semifinale.

După o pauză binemeritată, Corina a intrat din nou în arenă pentru a o înfrunta pe reprezentanta țării gazdă Rafaela Silva, vecină de clasament pe locul 11 IJF. Minutele partidei s-au scurs cu Corina în ofensivă, brazilianca blocându-se în continuu. Intrate în timpul suplimentar, ”golden score”, arbitrul de saltea a acordat eronat un yuko pentru braziliancă, dar arbitrii asistenți au întors decizia, pentru ca după 3 minute și 6 secunde un procedeu început de Corina nu a fost finalizat și Silva a contraatacat cu un Osoto-gari ce i-a adus un waza ari și calificarea în finală.

Obosoeala acumulată în partida de peste 7 minute și-a spus cuvântul în meciul pentru medalia de bronz în care compatrioata noastră a luptat împotriva portughezei Telma Monteiro, locul 8 IJF. Lusitana a surprins-o cu un tomoe-nage la 35 de secunde de la startul meciului, apoi a refuzat lupta timp de trei minute și jumătate. Cele trei penalizări (shido) primite de Monteiro nu au ajutat-o cu nimic pe Corina, care a ieșit în lacrimi de pe suprafața de concurs și la cei 30 de ani își vede spulberat visul unei noi medalii olimpice.

Alte știri din Rio 2016