Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rio 2016
Rio 2016: Andreea Chițu ratează medaliileAleksandar Djorovic / Mediafax Foto
07 Aug 2016

Rio 2016: Andreea Chițu ratează medaliile

Judoka Andreea Chițu a intrat astăzi în concurs la categoria -52 kg și a fost eliminată după trei meciuri disputate.

Andreea a avut un prim meci facil în optimile de finală contra sportivei spaniole Laura Gomez, pe care a învins-o prin ippon după două minute de la startul meciului. Victoria i-a fost atribuită după ce a punctat pentru al doilea waza ari, judoka legitimată la clubul Steaua fiind net superioară adversarei sale.

În sferturi, misiunea sa a fost una mult mai dificilă în fața italiencei Odette Giuffrida. Sportiva din peninsulă a reușit un yuko în startul meciului și s-a baricadat în defensivă, Andreea nereușind să spargă blocul adversarei.

Învinsă în această partidă, sportiva tricoloră a fost nevoită să joace recalificări pentru medalia de bronz, dar o mare neatenție a frustrat-o de continuarea parcursului. În partida cu reprezentanta țării gazdă Erika Miranda, Andreea a condus cu un waza ari până cu 28 de secunde înainte de final, atunci când brazilianca a speculat o breșă defensivă și a reușit ippon-ul ce i-a adus victoria.

Alte știri din Rio 2016