Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rio 2016
Rio 2016: Albert Saritov, medalie de bronz la categoria 97 kgAFP / Mediafax Foto
21 Aug 2016

Rio 2016: Albert Saritov, medalie de bronz la categoria 97 kg

Luptătorul român de origine cecenă Albert Saritov a reușit să cucerească medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, la lupte libere, categoria de greutate 97 de kilograme.

Saritov a început cu o victorie în primul tur, contra moldoveanului Nicolae Ceban, cu scorul de 5-2. Apoi, în sferturile de finală, sportivul nostru a pierdut în fața americanului Kyle Sander cu scorul de 7-0. Cum Sander s-a calificat în finală, acesta l-a tras după el pe Saritov în recalificări. În primul tur, Saritov s-a impus în fața cubanezului Javier Cortina, cu scorul de 8-1

Albert Saritov l-a învins în meciul decisiv, pe tabloul recalificărilor, pe georgianul Eizbar Odikadze, cu scorul de 10-0. Lupta a fost oprită de arbitri cu un minut și jumătate înainte de limită, din cauza superiorități tehnice demonstrate de sportivul nostru.

Bilanțul final al României la Jocurile Olimpice este de cinci medalii, din care una de aur, una de argint și trei de bronz. 

 

Alte știri din Rio 2016