Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rio 2016
Rio 2016: A doua înfrângere olimpică pentru handbalisteDan Tautan / Mediafax Foto
09 Aug 2016

Rio 2016: A doua înfrângere olimpică pentru handbaliste

Echipa națională feminină de handbal a României a pierdut al doilea joc la turneul olimpic de la Rio de Janeiro, din Brazilia, fiind depășită de către naționala țării gazdă cu un categoric 26-13 (14-9).

Gazdele au început tare, cu o tabelă favorabilă încă din primele minute, ele conducând cu 5-1. Interii noștri nu au mers, Cristina Neagu nu a găsit atât de ușor drumul spre gol, iar pasele care au căutat-o cu insistență au fost foarte ușor de anihilat de către sud-americance.

Portărițele gazdelor, Arrenhardt și Pessoa, ambele trecute prin handbalul nostru pe la HCM Baia Mare respectiv CSM București, au făcut minuni. Mai mult, Arrenhardt a și înscris un gol în repriza secundă, când pe un atac pierdut al nostru, aceasta a aruncat cu boltă în poarta goală, Paula Ungureanu fiind la banca tehnică.

Braziliencele au jucat din prima repriză cu un om mai puțin în lot, după cartonașul roșu direct primit de internul Amorim, care a brutalizat-o pe Melinda Geiger. La faza respectivă, jucătoarea noastră a continuat faza și a reușit chiar să marcheze golul.

România este, după acest rezultat, pe ultimul loc al grupei, fără nici un punct după două etape. Formația noastră deține și nedoritul record de ineficacitate, cu numai 13 goluri marcate într-o partidă. De asemenea, într-un meci în care au fost implicate două echipe cotate cu șanse de calificare, este prima dată când se înregistrează un raport dublu de goluri, în istoria modernă.

Echipa noastră, pregătită de suedezul Tomas Ryde, a avut următoarea componență: Ionica Munteanu, Paula Ungureanu - Gabriella Szucs, Melinda Geiger (2), Eliza Buceschi, Cristina Neagu (6), Aurelia Brădeanu, Gabriela Perianu, Valentina Ardean-Elisei (1), Oana Manea (2), Camelia Hotea, Florina Chintoan, Patricia Vizitiu (1), Laura Chiper (1). 

Următorul meci al nostru va avea loc miercuri, 10 august, de la ora 17.30, cu Muntenegru. 

Alte știri din Rio 2016