Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Rezultatele prologului Turului Ciclist al SibiuluiOvidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
05 Iul 2017

Rezultatele prologului Turului Ciclist al Sibiului

Rutierul italian Andrea Palini (Androni Sidermec Botecchia) a câștigat, prologul Turului ciclist al Sibiului, desfășurat în Centrul istoric al municipiului. Etapa inaugurală a însemnat un contratimp individual, în care sportivii au rulat pe patru suprafețe diferite: asfalt, ciment, piatră cubică și piatră de râu.

Palini a fost cronometrat pe cei 2,3 km cu timpul de 3 min 07 secunde, fiind urmat de coechipierul său Luca Pacioni, la 2 secunde, și de columbianul Carlos Alzate (UnitedHealthcare), la 4 secunde, etc.

Eduard Grosu, component al naționalei României, a ocupat locul 22, la 9 secunde de învingător, deși a suferit o cădere care i-a necesitat transportarea la spital, pentru îngrijiri de specialitate.

Prima etapă, programată joi 6 iulie, se va desfășura pe traseul Sibiu - Blaj - Miercurea Sibiului - Sibiu, și va avea o lungime de 211,8 km.

Cei 114 cicliști înscriși în cursă vor avea de parcurs un traseu total de 734 km, din care 101,8 km vor fi de cățărare, cu 14 vârfuri de categoria C, unul de categoria B, trei vârfuri de categoria A și unul de categorie Specială.

Premiile puse în joc în Turul Sibiului însumează peste 27.000 euro, plus cele peste 740 de puncte UCI puse în joc.

Alte știri din Ciclism