Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Raluca Strămăturaru, locul 7 în proba individuală olimpică de sanie, la PyeongChangCOSR.ro
13 Feb 2018

Raluca Strămăturaru, locul 7 în proba individuală olimpică de sanie, la PyeongChang

Raluca Strămăturaru (32 de ani) a adus delegației României cea mai bună clasare de până acum la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang. Sportiva legitimată la CSA Steaua a încheiat pe locul 7 proba individuală de sanie, la finele unei reuniuni care a ținut cu sufletul la gură toți spectatorii. O puternică galerie tricolora, formată din membrii delegatiei olimpice a României, a încurajat-o pe Raluca în timpul celor două manșe disputate marți seara.

Rezultatul este unul istoric pentru sania romaneasca, dar si pentru olimpismul romanesc. Este cea mai buna clasare a Romaniei la JO de iarna dupa Lillehammer 1994, cand tot la sanie in proba de dublu, Ioan Apostol si Liviu Cepoi au ocupat locul 6. La Albertville, in 1992, dubloul Ion Apostol – Liviu Cepoi (sanie) a ocupat locul 4, iar Mihaela Dascalu a ocupat locul 6 la patinaj viteza.

Clasamentul final aduce in prim plan si un punct forte pentru Romania care a fost cea de a patra natiune la sanie individual feminin, atat timp cat inaintea Ralucai Stramaturaru s-au situat doar sportive din Germania (trei la numar), Canada (doua) si SUA (una).

Raluca Stramaturaru a intrat in ultima zi de competitie de pe pozitia a zecea. In prima zi de competitie pe pista din PyeongChang a avut doua manse curate, care au umplut de optimism delegatia tricolora. ”Un loc intre primele zece ar fi remarcabil”, a declarat Mihai Covaliu, presedintele COSR, inaintea ultimelor doua coborari.

Dupa prima mansa, Raluca a mai urcat o pozitie. Locul 9 i-a adus si calificarea in finala, unde au avut acces primele 20 clasate de pana atunci. In runda decisiva s-a intrat in ordine descrescatoare, ceea ce a pus presiune pe sportivele clasate in fata. Americanca Emely Sweeney a cedat prima si s-a rasturnat, ramanand intinsa pe gheata. Cateva minute, cat timp doctorii i-au acordat sportivei primul ajutor, tribuna a amutit. Sweeney s-a ridicat, in aplauzele spectatorilor, iar finala s-a reluat cu si mai mare tensiune.

Raluca a fost a 12-a, conform clasamentului rasturnat. Un start decis, iar cursa a fost din nou curata: timp bun si, implicit, pozitia de lider. Un loc intre primele noua era asigurat.

Regia competitiei stabilea ca liderul sa ramana pe podium, in fata unei camere de filmat, atat timp cat isi pastreaza pozitia de ”aur”. Raluca Stramaturaru a ramas in locul celor mai mari emotii inca trei coborari. Urmatoarele doua clasate, cu timpi mai buni decat ea pana atunci, au cedat in fata tensiunii si au gresit. Locul noua s-a transformat in sapte. ”Sincer, nu-mi venea sa cred ce se intampla. La un moment dat a trebuit sa ma sprijin, pentru ca aveam emotii mari”, a spus Raluca.

Ultimele sase si-au mentinut cadenta si au detronat-o pe Raluca Stramaturaru, insa sportiva tricolora a iesit de pe podium cu bratele ridicate, ca o invingatoare.

Raluca Stramaturaru va mai concura si in proba de stafeta pe echipe, in 15 februarie.
 

sursa: cosr.ro

Alte știri din Sporturi de iarnă