Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Scrimă
Prima medalie la CM de scrimă de la BudapestaCosmin Iftode / SportPictures.eu
20 Iul 2019

Prima medalie la CM de scrimă de la Budapesta

Săptămâna aceasta se dispută la Budapesta Campionatele Mondiale de scrimă, competiție la care România a obținut astăzi prima medalie. Este vorba de bronzul în proba individuală feminină de sabie cucerit de Bianca Pascu, sportiva în vârstă de 31 de ani fiind învinsă în semifinalele competiției de ucraineanca Olga Kharlan cu 15-5.

În drumul ei către medalia de bronz, Bianca a trecut cu 15-10 de Zaynab Dayibekova (Uzbekistan), cu 15-7 de Olga Nikitina (Rusia), cu 15-14 de Anandha Chadalavada (India) și cu 15-13 de Anne-Elizabeth Stone (SUA).

În probele pe echipe, fetele din echipa de spadă – Bianca Benea, Ana Maria Popescu, Amalia Tătăran și Maria Udrea – au învins în primul tur Kazahstanul cu 45-37, apoi au cedat cu 42-45 în fața Coreei de Sud. În final ele s-au clasat pe locul 10 după ce în grupa locurilor 9-16 au dispus de Ungaria cu 45-37 și Germania cu 45-30.

Băieții de la sabie – Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir și Iulian Teodosiu – au rămas în lupta pentru medalii după o prestație foarte bună astăzi. Victoriile cu Belgia, 45-29, și SUA, 45-41, i-au adus pe tricolori între primele 8 echipe ale lumii și duminică de la ora 12:00 vor disputa meciul din sferturile de finală contra Coreei de Sud.

Alte știri din Scrimă