Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
Prestație excelentă pentru sănierii români la Cupa Națiunilor de la Winterberg
24 Feb 2023

Prestație excelentă pentru sănierii români la Cupa Națiunilor de la Winterberg

Delegația României de la etapa Cupei Națiunilor desfășurată la Winterberg a obținut astăzi trei medalii în urma unei prestații ce încununează un întreg sezon. Astfel, Valentin Crețu a obținut medalia de aur la sanie simplu masculin, dubloul Tudor Ștefan Handaric și Sebastian Motzca a câștigat medalia de argint, iar Raluca Strămăturaru a obținut bronzul la sanie simplu feminin.

După cum arată Federația Română de Bob și Sanie într-o postare pe contul oficial de Facebook, Valentin Crețu este câștigătorul Cupei Națiunilor în acest sezon competițional la proba de sanie simplu masculin. În clasamentului general, după toate etapele desfășurate în cadrul acestei competiții, el a obținut medalia de aur și globul de cristal. Titlul a fost disputat de 29 de sportivi, însă clasările bune a lui Valentin Crețu în fiecare etapă i-au adus puncte și l-a ajutat să obțină încă o victorie pentru România la proba de sanie. Sportivul nostru a fost într-o formă bună în acest sezon, iar experiența și determinarea și-au spus cuvântul. Printre rezultatele obținute de Valentin se numără câștigarea medaliei de aur la etapa Cupei Națiunilor desfășurată la Winterberg la începutul lunii februarie, dar și medalia de bronz obținută pe 17 februarie la St. Mortiz, pe singura pârtie olimpică naturală din lume. Valentin Crețu este antrenat de către Alexandru Comșa și face din Clubul Sportiv Orășenesc Sinaia (CSO Sinaia).

"Sezonul 2022 /2023 a fost unul plin de provocări pentru mine. Primul obiectiv a fost să fixam materialele pe care urma să concurez și să îmi păstrez o formă sportivă cât mai bună pe parcursul competițiilor. Chiar dacă nu am participat la două etape din circuitul mondial, care au avut loc în Park City -USA și Whistler-CANADA, în acea perioadă am reușit să îmbunătățim materialele, să mă antrenez  pe pârtiile din Europa și să rămân motivat. La fiecare concurs m-am străduit să dau tot ce am mai bun, să mă concentrez la fiecare coborâre, iar acum pe final de sezon sunt foarte fericit să pot culege roadele acestui efort colectiv", a declarat sportivul Valentin Crețu după festivitatea de premiere.

Echipajul de dublu de la CSO Sinaia a reușit să câștige astăzi la Winterberg a doua medalie de argint în Cupa Națiunilor. Reușita sportivilor Tudor Ștefan Handaric și Sebastian Motzca vine după ce în urmă cu o săptămână ei au obținut la St. Moritz (Elveția) tot argintul.

Raluca Strămaturaru, legitimată la Clubul Steaua și antrenată de Eugen Radu, a cucerit bronzul în ultima etapă a Cupei Națiunilor de la Winterberg.  Din acest sezon, Raluca alaturi de Carmen Manolescu, participă la o nouă probă introdusă Federația Internațională de Sanie în calendarul competițional și anume proba de sanie dublu feminin.

Alte știri din Sporturi de iarnă