Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi de iarnă
O singură cursă și două medalii pentru pilotul de monobob Andreea Grecu la Sigulda
04 Feb 2024

O singură cursă și două medalii pentru pilotul de monobob Andreea Grecu la Sigulda

Comitetul Olimpic și Sportiv Român anunță pe contul său de Facebook o nouă performanță a bobului românesc. Pentru a doua oară consecutiv, Andreea Grecu a câștigat medalia de argint la Campionatele Europene de bob de la Sigulda 2024, în proba de monobob.

Antrenată de Paul Neagu, Andreea și-a dovedit talentul de pilot și a avut o evoluție excelentă pe pista din Letonia. Lider după prima manșă, cu un start exploziv (5,61 sec), ea a atins pe traseu viteza maximă de 112,32 km/h și a trecut linia de sosire după 53,46 secunde. Duelul cu valoroasele reprezentante ale Germaniei a creat spectacolul cursei. În manșa secundă, Andreea a avut același start și a rezistat presiunii pe traseu unde pe final a pierdut câteva sutimi, cu 54,27 secunde (al treilea timp am manșei) s-a clasat pe locul 2.

Victoria i-a revenit Lisei Buckwitz (Germania), care a recuperat fantastic în manșa secundă după un start foarte bun. Bronzul a fost câștigat de celebra Laura Nolte (Germania), campioană olimpică la Beijing 2022 la dublu.

Cursa a contat și pentru Cupa Mondială, Andreea câștigând aceeași medalie, argintul. Alături de ea și cele două germance a urcat pe podium și americanca Elana Meyers Taylor, vicecampioană olimpică la monobob, care a terminat la egalitate cu Laura Nolte, pe locul 3.

În clasamentul mondial al piloților de monobob, Andreea ocupă locul 5, cu 1114 puncte, după 6 curse în care a ocupat pozițiile 3, 6, 7, 7, 4 și 2.

Alte știri din Sporturi de iarnă