Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Nikolay Mihaylov a câștigat etapa a doua a Turului Ciclist al SibiuluiOvidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
09 Iul 2016

Nikolay Mihaylov a câștigat etapa a doua a Turului Ciclist al Sibiului

Rutierul bulgar Nikolay Mihaylov s-a impus în etapa a doua a Turului Ciclist al Sibiului, după o evadare solitară la una din primele cățărări ale traseului. Etapa a plecat de la Sibiu, a trecut prin Mediaș, iar finișul a fost după 210 kilometri, la Păltiniș.

Pe locul secund s-a clasat italianul Francesco Gavazzi, iar olandezul Derk Abel Beveringh a completat podiumul.

Media orară a câștigătorului a fost, pe această rundă, cea mai lungă din competiție, de 39.05 kilometri.

Ordinea în clasamentul general s-a modificat, cei trei menționați mai sus fiind și ocupanții pozițiilor de podium, cu Mihaylov tricou galben.

Parkhotel Valkenburg conduce în clasamentul pe echipe, urmată de CCC și de Cycling Academy. Tușnad Cycling Team se află pe locul 9, iar echipa națională a României pe penultima poziție, 18.

În clasamentul punctelor acumulate, Mihaylov și austriacul Steele Von Hoff sunt primii, cu câte 25 de puncte rezultate în urma cățărărilor și sprinturilor, Von Hoff purtând tricoul alb. Cel mai bun sprinter este românul Daniel Crista, tricoul albastru, iar cel mai bun cățărător cehul Daniel Turek, recompensat cu tricoul verde. Serghei Țvetcov este cel mai bun rutier român, tricou roșu, iar la tineret, sportivi sub 23 de ani, conduce în ierarhie italianul Marco Tecchio, care are tricoul portocaliu.

Astăzi este programată etapa a treia a Turului Ciclist al Sibiului, care constă într-un contratimp de 7 kilometri, la Bâlea Lac.

Alte știri din Ciclism