Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Marius Petrache, campion național la fondRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
23 Iun 2017

Marius Petrache, campion național la fond

La Bucov, în județul Prahova, au debutat astăzi Campionatele Naționale de ciclism șosea. Proba de fond i-a revenit, grație unei curse tactice foarte bune, lui Marius Petrache, cel care și-a gestionat perfect resursele și a reușit, după o evadare alături de Valentin Pleșea, să îl învingă pe acesta după ultimul viraj al circuitului, pe linia dreaptă. Astfel, ciclistul stelist a reușit să își păstreze titlul național. Locul al treilea i-a revenit lui Eduard Grosu.

La U23, Emil Dima a câștigat grație specialității sale, cățărările, revenind fantastic după ce a acuzat crampe. Podiumul, la tineret, s-a completat cu Vlad Dobre și Leonard Barbu.

Trebuie semnalat că traseul pe care s-a desfășurat cursa a fost unul foarte dificil, cu șosea pe alocuri denivelată, o cățărare foarte abruptă pe Dealul Seciu, urmată de o coborâre periculoasă. În plus, nici condițiile meteorologice nu au fost de partea rutierilor, căldura fiind sufocantă, iar vântul fluctuant, în funcție de relief. La toate acestea s-au mai adăugat și obstacolele de trafic, restricționat parțial, nu toți șoferii înțelegând importanța momentului sportiv.

Traseul, lung de 24 de kilometri, a fost parcurs, la categoria Elite, în 6 ture de către concurenți, totalizând 144 de kilometri. Duminică, rutierii vor fi supuși unui alt examen, proba de contratimp individual.

 

sursa: csasteaua.ro

Alte știri din Ciclism