Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Biliard / Snooker
powered by Real Snooker
Marius Ancuța CLASSIC la ediția a II-aRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
23 Sep 2019

Marius Ancuța CLASSIC la ediția a II-a

A venit acel moment al anului, când toți jucătorii de valoare din România se reunesc în cel mai prestigios turneu din anul competițional, Marius Ancuța CLASSIC (MAC) 2019, turneu ce se va desfășura la București la RST Snooker Club. La prima ediție a competiției au participat peste 50 de jucători din 14 orașe din România, iar de această dată se așteaptă ca numărul jucătorilor să fie mai mare.

 

Cine a fost Marius Ancuța?

Când vorbești despre snooker-ul din România, primul nume care îți vine în minte este cel al lui “Mario”, așa cum ii spuneau toți cei apropiați lui Marius Ancuța. În calitate de comentator la Eurosport, singurul canal ce transmite snooker în Romania, dar și de jucător și antrenor, Mario a fost cel mai mare ambasador al acestui sport atât de necunoscut în Romania anilor 2000. Pe lângă meseria lui de baza, cea de doctor stomatolog, el și-a dedicat o mare parte din cariera profesională snooker-ului. Printre marile realizări ale lui Mario se numără certificarea de antrenor WPBSA (Organizația ce conduce snooker-ul profesionist), singura la acel moment din țară, dar și construirea celui mai mare club de snooker și biliard la standarde internaționale. Mario a contribuit semnificativ la realizarea singurelor evenimente demonstrative din București și Cluj la care au participat cei mai mari sportivi pe care i-a avut vreodată acest sport: Ronnie O’Sullivan, Stephen Hendry, John Higgins, Steve Davis, Jimmy White (jucătorul favorit al lui Mario), Mark Williams, Judd Trump, Neil Robertson.

 

Unde are loc competiția și cine poate participa?

Cele 4 mese de snooker STAR din clubul de snooker RST (Dna. Ghica, 167, București) vor fi gazda celei de-a doua ediții MAC. Asociația RST Snooker Club a fost cea care a demarat acest proiect în memoria lui Mario, deoarece înainte de activitatea de antrenorat pe care Mario o desfășura la club, Mario a fost foarte apropiat de cei care au pus bazele asociației, Rareș, Paul, Cosmin și Florentin.

Această competiție este deschisă tuturor iubitorilor de snooker care doresc să ia parte la eveniment, nefiind obligatorie apartenența la un club de snooker din țară. Înscrierea se face accesând www.realsnooker.ro și completând formularul de înscriere. Pentru confirmarea înscrierii se achita o taxa de participare în valoare de 70 RON.

Pe toată durata competiției intrarea spectatorilor este liberă.

Competiția va putea fi urmărită și în sistem livestreaming pe pagina oficială de facebook a clubului (RST Snooker Club - Facebook), dar și pe canalul de youtube (RST Snooker Club - YouTube).

 

Ce s-a întâmplat la prima ediție a turneului din 2018?

După trei zile de concurs, Rareș Sinca a câștigat finala disputată împotriva lui Andrei Orzan cu scorul de 4-0. Cel mai mare break al competiției i-a aparținut lui Constantin Mateescu (63 de puncte), iar în întregul turneu au fost realizate peste 30 de break-uri de peste 30 de puncte.

Ceremonia de decernarea a premiilor a fost una extrem de intensă din punct de vedere emoțional, trofeul fiind oferit de Raluca Moianu, cea care i-a fost alături lui Mario atât la bine cât și la greu.


Până la proxima întâlnire cu snooker-ul de calitate, să speram la vremuri mai bune” Marius Ancuța

Alte știri din Biliard / Snooker