Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
Mânușile lui Duckadam de la Sevilla, pentru ultima oară în România
28 Sep 2023

Mânușile lui Duckadam de la Sevilla, pentru ultima oară în România

Pe 1 octombrie 2023, Muzeul Fotbalului găzduiește o sesiune de autografe oferită de Helmut Duckadam cu ocazia ieșirii din expoziția temporară a mănușilor cu care Eroul de la Sevilla a apărat patru penalty-uri în finala Cupei Campionilor din 1986.

Cu acest prilej, iubitorii fotbalului sunt invitați să admire pentru ultima dată legendarele mănuși ale lui Duckadam, înainte ca acestea să se întoarcă în colecția privată a proprietarului, unde s-au aflat în ultimii 21 de ani.

„Din aprilie până în prezent aproximativ 20.000 de vizitatori, atât turiști români, precum și străini, au putut admira în București, pe Gabroveni 24, expoziția temporară dedicată unui moment important din fotbal: meciul Steaua vs. Barcelona care a avut loc în Sevilla 1986. Suntem bucuroși că am reușit să oferim vizitatorilor noștri, pentru care îi suntem recunoscători și  proprietarului actual al mânușilor, oportunitatea de a vedea în cadrul acestei expoziții cel mai important simbol al performanței fotbalului românesc - mănușile de poveste ale lui
Helmut Duckadam. ”
spune Tiziana Gagiu, Director Executiv Muzeul Fotbalului.

Fanii sunt invitați pe Gabroveni 24 să se bucure de un moment unic - este pentru ultima oară când pot vedea mănușile lui Duckadam, din 2 octombrie urmând să se întoarcă în colecția proprietarului unde s-au aflat pentru ultimele două decenii.

Evenimentul va avea loc duminică, pe 1 octombrie, de la ora 11:30, pe Gabroveni 24, iar vizitatorii vor putea lua parte la dezbaterea deschisă la care va participa și Duckadam, având drept moderator pe cunoscuta jurnalistă sportivă Ioana Cosma.

„Mă bucur că suporterii au ocazia să le vadă aici, în cel mai potrivit loc pentru celebrarea performanțelor fotbalului – Muzeul Fotbalului”, spunea Helmut Duckadam în luna aprilie, când mănușile ajunseseră pentru prima oară, după 21 de ani, în România, la Muzeul Fotbalului. Cei care vor să admire pentru ultima oară mănușile lui Duckadam, dar și să se bucure de o sesiune de autografe și să exploreze instalațiile și camerele interactive la Muzeul Fotbalului din București își pot achiziționa biletele de pe www.footballmuseum.ro sau direct de la Muzeul Fotbalului, strada Gabroveni 24.

Alte știri din Business sport