Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
MTS va beneficia de 2 la sută din taxele pentru jocuri de norocAndreea Alexandru / Mediafax Foto
08 Ian 2015

MTS va beneficia de 2 la sută din taxele pentru jocuri de noroc

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) va beneficia, din luna februarie, de 2 la sută din taxele percepute pentru desfășurarea jocurilor de noroc, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Ordonanța de Urgență 92/2014 din 30 decembrie 2014 prevede că ministerului i se alocă 2% din taxele percepute pentru obținerea licenței de organizare a jocurilor de noroc, a autorizației de exploatare a jocurilor de noroc, precum și din taxa de acces.

''Ordonanța de Urgență 92/2014 intră de anul acesta în vigoare. În acest sens, 2% din taxele pe jocurile de noroc vor fi direcționate către Ministerul Tineretului și Sportului. Aceste resurse vor fi folosite pentru susținerea sportului din România'', a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo.

''Alocarea unei părți din taxele pe jocuri de noroc către tineret și sport reprezintă o practică întâlnită în toate statele din Europa Occidentală, aici mă gândesc mai ales la aportul Loteriei din Marea Britanie la finanțarea Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, sau la cazul Irlandei, țară în care Loteria a fost fondată chiar cu scopul de a susține domenii ca sportul, tineretul sau sănătatea. Țin să mulțumesc colegilor din Guvern pentru susținere, doamnei Cristinela Odeta Nestor, președintele Oficiului pentru Jocuri de Noroc, îndeosebi domnului Ministru al Finanțelor Publice, Darius Vâlcov'', a mai spus Gabi Szabo.

Taxele colectate de către stat de pe urma jocurilor de noroc ajung anual în jurul sumei de 700 de milioane de euro. Din această sumă MTS va încasa 2%, conform OUG 92/2014, precizează comunicatul. Proiectul ordonanței de urgență a fost inițiat de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc și Ministerul Finanțelor Publice, susținut de Ministerul Tineretului și Sportului.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Business sport