Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Liga Națională de Rugby: Rezultatele primei etapeSportPictures.eu
17 Apr 2022

Liga Națională de Rugby: Rezultatele primei etape

Liga Națională de Rugby a debutat sâmbătă și duminică cu meciurile primei etape.

În Grupa A SCM-USAMVB Timișoara a învins pe CSU Alba Iulia, echipă aflată la cea de-a doua participare într-o competiție oficială internă, cu 96-6. Bănățenii, care în urmă cu două săptămâni au cucerit Cupa României, au marcat nu mai puțin de 14 eseuri (Dănuț Jipa-3, Romeo-Corrado Ștețco -2, Jgerenaia Khvivha -2, Iulian Macovei, Tevita Manumua, Andrei Mureșan, Iliesa Tiqe, Kemal Altinok, Alin Conache, Nsuku Baloyi – un eseu fiecare), 13 transformate, 12 de către Alin Concahe și unul de Jipa, respectiv Florin Ta care a trasformat două penalități pentru CSU Alba Iulia.

În al doilea meci al grupei, Universitatea Cluj a trecut de CSM Suceava cu 133-6, ardelenii marcând 19 eseuri (Alexandru Harasim -3, Cristian Bumbac -3, Andrei Tătărău -2, Teodor Ursu -2, Daniel Barna-2, Marin Florin, Kuselo Moyake, Andrei Căpușanu, Cristian Murgoci, Ionuț Mazăre, Romolus Boar, Răzvan Bârlădeanu), toate transformate, 11 de Harasim, 7 de Ovidiu Melniciuc, 1 de Ursu. Pentru Suceava a marcat din două penalități Sabin Crețu.

Duminică, la Petroșani, campioana DNS, CS Știința Petroșani, a întâlnit pe RC Gura Humorului. Primul sfert al meciului a fost echilibrat, cu gazdele marcând două eseuri în primele nouă minute, prin Marian Năstăsiei și Ionuț Tudor, iar oaspeții ținând aproape, prin încercarea reușită în minutul 14 de Alexandru Davidoiu, 10-5. Treptat, elevii lui Alexandru Lupu au reușit să-și impună jocul și să puncteze pe tabelă, prin încă două încercări reușite de Cristian Curta și Dragoș Jerebie, ambele transformate de Cristian Zamfir, 24-5, scorul pauzei. În partea secundă, Petroșani pare de neoprit și marchează încă trei eseuri, prin Alexandru Pășălan, Cristian Straja și Ionuț Tudor, una singura transformată de Jack Umaga. Humor nu a renunțat la luptă, a pus presiune pe apărarea adversă, efortul echipei fiind conceretizat în minutul 71 prin eseul reușit de Davidoiu, dublă în acest meci. Încercarea a fost transformată de Claudiu Cuciureanu, 41-12. Înainte de fluierul de final, Petroșani închide tabela cu un nou eseu reușit de Andi Radu , 46-12, scor final.

 

Întâlnirea cea mai echilibrată a Grupei B a avut loc la Năvodari, unde vicecampioana Diviziei Naționale de Seniori a întâlnit pe RC Grivița UNEFS București. Dacă prima parte a întâlnirii a fost dominată de gazde ce păreau să se îndrepte spre o victorie la scor, bucureștenii au revenit extraordinar în partea secundă, de la 34-5 la pauză 39-32 în minutul 66, reușind patru eseuri consecutive. Finalul de meci a fost unul extrem de disputat ambele echipe luptând ca să mai pună puncte pe tabelă, reușind fiecare câte un eseu, pentru scorul final 44-37, 7-7 scorul la eseuri. Pentru CS Năvodari au punctat Mihai Comănici – 2 eseuri, Andrei Cabason, Codrin Bercu, Sabin Săvuț, Brașovianu, Laurențiu Pocovnicu – câte un eseu fiecare, trei încercări fiind transformate, una de Bercu și 2 de Dragoș Burlacu, ultimul punctând și dintr-o penalitate. De partea cealaltă, pentru Grivița UNEFS București au marcat Alexandru Mircea – 2 eseuri, Marian Forminte, Richard Plopeanu, Alexandru Oancea, Bogdan Iacovache, Alin Andrei -câte un eseu fiecare, unul singur fiind transformat de Alin Andrei.

A doua partidă din Grupa B a furnizat și prima surpriză a acestei etape, CSM Galați impunându-se la Bârlad. Gălățenii au început în forță partida, punând primele puncte pe tabelă în minutul 3 când Cristian Onofrei a transformat o penalitate. În replică, gazdele au atacat punând presiune continuă pe apărarea adversă, astfel că, în urma greșelilor repetate oaspeții au rămas în 13 jucători, după ce Cristian Onofrei, apoi Justian Tachel sunt eliminați temporar. Elevii lui Ioan Harnagea profită și marchează un eseu prin Cristian Constantin, transformat de Sergiu Vicol, 7-3. Galațiul revine, pune puncte după puncte și termină în avantaj prima repriză, 23-7. În partea secundă, tot aceștia au fost cei care au schimbat o singură dată tabela, printr-un nou eseu, consolidându-și astfel victoria, 30-7. Punctele învingătorilor au fost reușite de Gabriel Partenie, Copitov, Budaian – fiecare câte un eseu, toate trei încercările fiind transformate de Onofrei, acesta reușind să puncteze și din trei penalități.

La București, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, pe o ploaie și un vânt puternic, CS Dinamo a învins pe CS Politehnica Iași, echipă revenită recent în rugby-ul românesc. Chiar dacă raportul de forțe a fost disproporționat, ieșenii au rezistat foarte bine până în minutul 65, când scorul era de 41-0 în favoarea alb-roșilor, la final tabela arătând 62-0. Dinamo a marcat 10 eseuri prin Damian Bonaparte – 3, Marco Fuhri – 2 , Dorin Tică, Rafael Florea Jilăveanu, Marian Ispir, De-an Ackermann și Helarius Kisting, ultimul transnformând și o încercare, în timp ce Williams Jondre a transformat 4 eseuri, iar Ovidiu Neagu, unul. Ieșenii au avut șansa de a puncta și ei, însă Sergiu Michiduță nu a reușit să transforme penalitățile pe care echipa sa le-a avut.

Liga Națională de Rugby continuă în weekendul 30 aprilie- 1 mai, cu etapa a doua.

 

sursa: rugbyromania.ro

Alte știri din Rugby