Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Liga Națională de Rugby: Etapa inaugurală le-a aparținut gazdelorRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
04 Apr 2023

Liga Națională de Rugby: Etapa inaugurală le-a aparținut gazdelor

Prima etapă a ediției 2023 a Ligii Naționale de Rugby a programat meciuri pe parcursul a trei zile, partida care va închide runda urmând a avea loc pe 3 iunie, în grupa a III-a. În toate cele cinci partide disputate s-au impus echipele gazdă, CSA Steaua, SCM USV Timișoara, CS Năvodari, CS Politehnica Iași și RC Gura Humorului.

Meciul inaugural al ediției 2023 a avut loc vineri seara, pe stadionul Ghencea Central, din București. Vicecampioana națională și deținătoarea Cupei României, CSA Steaua a întâlnit pe CSU ELBI Cluj. Ardelenii au avut un început bun de meci, deschizând chiar scorul, însă au rezistat jumătate de repriză în fața militarilor, care conduceau cu 7-6 în minutul 20. Au urmat apoi patru eseuri până la pauză, 35-6, ca după reluarea jocului, gazdele să mai pună încă patru încercări pe tabelă, 63-6, scor final. De remarcat că Daniel Plai a avut un procentaj de 100%, transformând toate cele 9 eseuri marcate.

Al doilea meci din Grupa I, a adus față în față pe SCM USV Timișoara și CS Dinamo. Partida disputată pe stadionul Gheorghe Rășcanu a stat sub semnul echilibrului în primul sfert de oră, bănățenii punând primele puncte pe tabelă prin eseul lui Stephen Shennan, oaspeții răspunzând prin lovitura de pedeapsă transformată de Williams Jondre, 5-3. Treptat, Timișoara a început să-și impună jocul și a marcat încă două eseuri până la pauză, Jipa punctând și dintr-o lovitură de pedeapsă, 22-3. Partea secundă a fost una fără puncte, partida fiind deseori întreruptă, ploaia măruntă, care a început să cadă mai puternic în repriza a doua, punându-și amprenta asupra calității jocului.

În Grupa a II-a, la Iași, Politehnica a primit vizita echipei CSM Galați. Prima repriză a fost echilibrată, cu gazdele deschizând scorul chiar în primul minut de joc printr-o lovitură de pedeapsă, oaspeții reușind să treacă la conducere un sfert de oră mai târziu printr-un eseu transformat, 7-3. Ieșenii au răspuns imediat și ei cu un nou eseu, transformat, ca până la pauză să mai culce încă o dată balonul în terenul de țintă, 15-7. În partea secundă aceștia și-au consolidat avantajul printr-o nouă încercare, transformată, și două lovituri de pedeapsă, 28-7. Cu cinci minute înaintea de încheierea timpului regulamentar, gazdele au rămas în 14 jucători după eliminarea temporară a lui Michiduță, oaspeții profitând de superioritatea numerică pe teren pentru a închide meciul cu un eseu transformat, 28-14.

În al doilea meci al zilei, CS Năvodari a întâlnit pe RC Grivița UNEFS. Partida a fost spectaculoasă, bucureștenii reușind să revină de la 15-3, pentru a egala 15-15 în repriza secundă. Gazdele au început în forță partida cu o penalitate transformată, oaspeții ținând însă aproape, 3-3. Controlând mai bine jocul, elevii lui Cornel Suciu și Virgiliu Năstase au început să se distanțeze pe tabelă, adăugându-și încă trei penalități până la pauză, 12-3, ca imediat după reluarea jocului să mai pună încă trei puncte, 15-3. Grivița a revenit însă în forță de la vestiare și în cinci minute a marcat două eseuri, unul transformat, 15-15. Năvodari a început să controleze jocul răspunzând cu un eseu transformat ca apoi să mai concretizeze încă o lovitură de pedeapsă, 25-15. Grivița a punctat și ea dintr-o penalitate 25-18, ca pe final ambele echipe să mai reușească câte un eseu, al gazdelor și transformat,32-23.

În Grupa a III-a a avut loc un singur meci, dintre RC Gura Humorului și CSM Bucovina Suceava. Meciul a fost controlat de gazde care au deschis scorul prin noua achiziție a echipei, sud-africanul Rohan Schwartz, care a marcat primul său eseu în Liga Națională de Rugby. Până la pauză, humorenii au mai pus două încercări pe tabelă pentru a intra la vestiare cu un avantaj liniștitor, 22-0. În partea secundă oaspeții au fost mai prezenți în jos reușind să marcheze primele lor puncte, un eseu transformat ca apoi să își adauge în cont și o lovitură de pedeapsă, 22-10 (min. 61). Gazdele au răspuns repede cu încă două eseuri, 32-10, cei care au închis tabela fiind sucevenii cu o nouă încercare, 32-15. Humor câștigă astfel și Cupa Bucovinei, trofeu pus în joc între cele două echipe.

Partida dintre RC Bârlad și CSM Constanța va avea loc pe 3 iunie.

 

sursa: rugbyromania.ro

Alte știri din Rugby