Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Tensiune, trei eliminări și victorie a oaspeților pe „Ion Oblemenco”Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
09 Mai 2021

Liga 1: Tensiune, trei eliminări și victorie a oaspeților pe „Ion Oblemenco”

Universitatea Craiova continuă să nu se regăsească după ce a relansat la un moment dat lupta pentru titlu și a pierdut al treilea meci consecutiv în play-off. FC Botoșani a venit pe „Ion Oblemenco” să dovedească că luptă doar pentru ea și nu pentru interesele altei echipe, iar acest lucru s-a văzut în determinarea cu care a evoluat.

În minutul 9 a apărut și deschiderea de scor, Al Mawas înscriind din careul mic în urma unei centrări semnate de Caia și deviate de Marius Constantin. Deși sirianul s-a aflat în spatele liniei fundașilor la momentul centrării, arbitrul Marian Barbu a considerat voluntară devierea fundașului craiovean, lucru care îi anulează acestuia poziția de ofsaid. Un sfert de oră a durat avantajul oaspeților pe tabelă, în minutul 25 Dan Nistor transformând un penalty obținut de Baiaram în urma unei intervenții neglijente a lui Braun, iar finalul de repriză s-a încins. Faulturile și intrările peste limita regulamentului provoacă prima eliminare în minutul 37, când Țigănașu a primit al doilea cartonaș galben pentru un fault într-o zonă neutră a terenului, la centru și în flanc, asupra lui Baiaram, apoi în primul minut al prelungirilor Vătăjelu merge la cabine după un fault asupra lui Al Mawas ce îi aduce al doilea cartonaș galben. Până la pauză, însă, oaspeții au revenit în avantaj după o fază fixă, o centrare din lovitură liberă a lui Jonathan Rodriguez fiind reluată nestingherit de Chindriș, fază la care Pigliacelli a ezitat să iasă dintre buturi.

Partea a doua începe cu egalarea din minutul 57, fază la care Andrei Ivan s-a înălțat imperial și a lovit perfect balonul cu capul de la 11 metri pentru a-l plasa lângă stâlpul din dreapta lui Hankic. Oltenii se descătușează, Cicâldău (min. 58), Mateiu (min. 61) și Tudorie (min. 72) sunt aproape de a aduce echipa gazdă în avantaj, dar nervii răbufnesc în minutul 83 și Bancu comite un fault dur și are o comportare nesportivă asupra lui Florescu și primește direct cartonașul roșu. Moldovenii profită imediat, în minutul 87 Enriko Papa semnând golul victoriei cu o reluare din 6 metri în urma centrării perfecte a lui Al Mawas.

FC Botoșani pleacă cu trei puncte și cu un total de 31 de puncte se apropie la doar două lungimi de ocupanta locului 4, Sepsi OSK, iar Universitatea, cu 37 de puncte, mai are doar șanse teoretice de a câștiga titlul. În aceste circumstanțe, pentru olteni rămâne obiectivul Cupa României, miercuri urmând să facă pasul decisiv pentru calificarea în finală.

 

Universitatea Craiova - FC Botoșani 2-3 (1-2)

Au marcat: D. Nistor (min. 25 pen.), A. Ivan (min. 57)/Al Mawas (min. 8), Chindriş (min. 45+3), E. Papa (min. 87)

Universitatea Craiova (antrenor Marinos Ouzounidis): Pigliacelli - Vătăjelu, Bălaşa (min. 71 Tudorie), M. Constantin, Bancu - Mateiu, D. Nistor (min. 62 Ofosu) - Câmpanu (min. 46 Căpăţână), Cicâldău, Baiaram (min. 71 Screciu) - A. Ivan

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Hankic - Braun, Chindriş, Meleke, Ţigănaşu - Florescu, J. Rodriguez, Ongenda (min. 76 E. Papa) - Al Mawas (min. 89 M. Roman), Tîrcoveanu (min. 76 Şeroni), Caia (min. 21 Fili, min. 46 Patache)

Alte știri din Liga 1