Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Pigliacelli salvează cele trei puncte pentru olteniRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Feb 2021

Liga 1: Pigliacelli salvează cele trei puncte pentru olteni

Universitatea Craiova obține a doua victorie consecutivă pe teren propriu cu scorul de 1-0 și se apropie la diferența minimă de primele două echipe clasate.

În partida de pe „Ion Oblemenco” disputată în această seară contra celor de la FC Hermannstadt, elevii lui Marinos Ouzounidis au început cu o ratare de generic: Cicâldău a fost angajat de Nistor cu o pasă lobată în spatele liniei fundașilor sibieni, de la 6 metri șutează din întoarcere și Figueiredo deviză ușor balonul care lovește stâlpul din stânga sa, apoi pe cel din dreapta și sare în teren, de unde din 2 metri Bancu nu poate să-l lovească decât din lateral și îl trimite în brațele portarului sibian. Oaspeții au avut la rândul lor o șansă importantă de gol în minutul 24, atunci când Belu-Iordache a reluat prea slab din 7 metri și i-a permis lui Pigliacelli să rețină din plonjon. Golul a venit în minutul 33, autor Cicâldău cu o execuție din lovitură liberă de la 16 metri ce a trimis balonul pe colțul portarului, însă Figueiredo nu a mai putut interveni.

Andrei Ivan putea dubla avantajul de pe tabelă în minutul 63 după ce i-a furat balonul portarului sibian care a încercat un dribling aproape de linia de fund a propriului careu, însă Matricardi s-a repliat la timp și a îndepărtat pericolul, iar Figueiredo s-a revanșat cu o intervenție excelentă șapte minute mai târziu la lovitura de cap a lui Marius Constantin. Finalul de meci îi găsește pe sibieni în atac și Pigliacelli își salvează echipa în două rânduri la aceeași fază cu intervenții miraculoase la reluările lui Matricardi, astfel încât Universitatea a putut obține cele trei puncte puse în joc.

Cu 47 de puncte, juveții așteaptă acum pașii greșiți ai FCSB și CFR Cluj, în timp ce învinșii lor sunt preocupați de configurația din subsolul clasamentului, acolo unde staționează pe locul 14 cu 22 de puncte.

 

Universitatea Craiova - FC Hermannstadt 1-0 (1-0)

A marcat: Cicâldău (min. 33)

Universitatea Craiova (antrenor Marinos Ouzounidis): Pigliacelli - Vătăjelu, Papp, M. Constantin, Bancu - Nistor (min. 78 Screciu), Mateiu, Cicâldău - Cîmpanu (min. 68 Căpăţână) A. Ivan, Baiaram (min. 78 Camara)

FC Hermannstadt (antrenor Liviu Ciobotariu): Figueiredo - Măţel, Matricardi, Scarlatache, Opruţ - Addae, Pires - C. Popescu (min. 8 Belu-Iordache, min. 81 Elbers), Aosman (min. 81 Karanovic), Mayoral - Bagaric (min. 60 Sîntean)

Alte știri din Liga 1