Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Ieșenii înving în duelul echipelor de subsolul clasamentuluiRobin Vasilius / SportPictures.eu
20 Mar 2021

Liga 1: Ieșenii înving în duelul echipelor de subsolul clasamentului

Politehnica Iași pune capăt unei perioade de secetă de exact trei luni și o învinge în Copou pe Dinamo București. Pe 20 decembrie anul trecut ieșenii se impuneau cu 1-0 în deplasare cu FC Hermannstadt, iar în seara aceasta au obținut cele trei puncte pe teren propriu cu același scor și chiar dacă nu părăsesc ultima poziție a clasamentului, micșorează distanța ce îi separă de contracandidatele la evitarea retrogradării. Aflată la prima partidă sub bagheta lui Gigi Mulțescu, Dinamo nu i-a reconfirmat supranumele de „SMURD” tehnicianului adus să redreseze situația în haita „câinilor roșii”.

Cu toate acestea, oaspeții au avut prima ocazie a partidei în minutul 17 la șutul lui Blejdea din interiorul careului, scos de Brănescu cu piciorul, dar s-au oprit aici. Ieșenii apar în atac prin Djuranovic, șut fără intensitate pe jos după o pătrundere în careul lui Eșanu în minutul 21, apoi dialogul dintre cei doi se repetă în minutul 34 după o lansare pe contraatac a vârfului de atac. Trei minute mai târziu arbitrul Viorel Flueran nu taxează un henț evident al lui Blejdea la o lovitură liberă executată de Calcan la care jucătorul din zidul dinamovistul a lovit balonul cu mâna din săritură.

Djuranovic îi încearcă vigilența lui Eșanu în minutul 50 cu o lovitură de cap, pentru ca în minutul 62 să se înscrie unicul gol al partidei. Un corner al dinamoviștilor este respins de ieșeni și Platini l-a lansat pe contraatac pe un spațiu larg pe Calcan, a urmat cursa fostului jucător al Viitorului și pasa decisivă pentru Djuranovic, care a reluat din prima în plasă. Lovitura le-a diminuat dinamoviștilor și mai mult consistența în joc, iar ieșenii s-au apărat precis și au controlat finalul de joc.

Victoria, prima pe teren propriu după acel 5-2 cu FCSB din toamnă, sporește zestrea ieșenilor la 19 puncte, în timp ce Dinamo rămâne cu 27 de puncte pe locul 14.

 

Politehnica Iași - Dinamo București 1-0 (0-0)

Au marcat: Djuranovic (min. 62)

Politehnica Iași (antrenor Nicolo Napoli): Brănescu – Onea, R. Popa, Baxevanos, Buşu – De Iriondo, Passaglia – Platini (min. 81 Acosta), Vanzo, M. Stan (min. 12 Calcan) – Djuranovic (min. 90+3 Vega)

Dinamo București (antrenor Gheorghe Mulțescu): Eşanu – R. Grigore (min. 72 Bani), Puljic, Ehmann – Sorescu, P. Anton, V. Achim, A. Radu (min. 66 Creţu)– Fabbrini – Blejdea (min. 66 Nepomuceno), Moldoveanu (min. 57 Stere)

Alte știri din Liga 1