Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Gazdele obțin in extremis remiza la OvidiuRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
05 Mar 2021

Liga 1: Gazdele obțin in extremis remiza la Ovidiu

FC Viitorul și Academica Clinceni au remizat în cea de-a doua partidă a etapei cu numărul 26 a Ligii 1.

Constănțenii au început promițător jocul cu două șuturi din afara careului pe spațiul porții în minutele 3 și 6, primul trimis de Artean cu pământul, dar pe direcția lui Vâlceanu, cel de-al doilea semnat de Jo Santos și care l-a obligat pe portarul ilfovenilor să respingă. Ciobanu și-a încercat și el șutul în minutul 12, dar a ratat de puțin cadrul porții, iar în minutul 30 Andronache nu a reușit să reia cu capul pe spațiul porții centrarea lui Ciobanu din lovitură liberă. După o primă ocazie în minutul 35 la mingea centrată din lovitură liberă de Cordea și deviată cu capul pe lângă stâlpul din dreapta lui Cojocaru de Chunchukov, Academica dă lovitura la prima minge trimisă pe spațiul porții. În minutul 42 o acțiune a lui Cristian Tănase în flancul stâng este continuată cu o centrare perfectă la 6 metri pentru Andronic și o reluare imparabilă cu capul a acestuia, însă o contribuție (negativă pentru gazde) la înscrierea golului au avut-o Dussaut și Mladen: primul nu l-a blocat pe Tănase la momentul centrării, iar cel de-al doilea a fost prost plasat și sărit de balon. Dobrosavlevici putea aduce egalarea în primul minut de prelungiri al reprizei cu o reluare din prima a centrării la prima bară trimisă din corner de Cosmin Matei, însă Vâlceanu a fost la post și a blocat balonul trumis la colțul scurt.

După pauză Matei trimite în plasa laterală (min. 51), apoi Chunchukov șutează din întoarcere în brațele lui Cojocaru (min. 53), după care presiunea gazdelor crește treptat, însă fără ocazii substanțiale de gol. Intrarea lui Pitu a dinamizat ofensiva constănțenilor, tânărul atacant trimițând puțin pe lângă poartă în minutul 78, apoi la poarta cealaltă în minutul 82 Cojocaru cade peste Chunchukov și arbitrul Marian Barbu putea da lovitură de pedeapsă, însă a lăsat jocul să continue. În loc de 0-2, în primul minut de prelungiri tabela se egalează după o fază excelentă a constănțenilor: Cosmin Matei a centrat pe bara a doua din lovitură liberă peste defensiva oaspeților și Tsoumou a reluat din voleu la colțul scurt imparabil pentru Vâlceanu.

S-a încheiat la egalitate, 1-1, un punct ce îi urcă pe constănțeni pe locul 10 cu 29 de puncte, în timp ce Academica, cu a patra remiză consecutivă, staționează pe locul 6 cu 37 de puncte și are acum doar două lungimi avans față de principala urmăritoare, Chindia Târgoviște.

 

FC Viitorul - Academica Clinceni 1-1 (0-1)

Au marcat: Tsoumou (min. 90+1)/Andronic (min. 42)

FC Viitorul (antrenor Mircea Rednic): Cojocaru - Dussaut (min. 46 Benzar), Mladen, Dobrosavlevic, Boboc - Artean, Ciobanu (min. 60 Pitu), C. Matei - Jo Santos (min. 76 Babunski), Andronache (min. 46 Tsoumou), Grădinaru (min. 46 G. Ganea)

Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Vâlceanu - Achim, Bilali, Gardoş, Pîrvulescu (min. 69 Dobrescu) - Cordean, Moulin, Cebotaru, Tănase (min. 69 Ad. Popa) - Chunchucov, Andronic (min. 50 Dumitru)

Alte știri din Liga 1