Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Gaz Metan se impune în derby-ul județului SibiuAlexandru Veres / SportPictures.eu
27 Apr 2021

Liga 1: Gaz Metan se impune în derby-ul județului Sibiu

Gaz Metan Mediaș câștigă meciul disputat pe teren propriu, dar considerat în deplasare cu FC Hermannstadt și se distanțează la 5 puncte de locurile de baraj, în timp ce formația sibiană rămâne la limita retrogradării directe.

Valente, abia introdus în teren în locul tânărului Ciocan, a deschis scorul în minutul 20 cu o lovitură de cap din 6 metri în urma centrării la prima bară din lovitură de colț a lui Ronaldo Deaconu. După numai cinci minute, arbitrul Radu Petrescu acordă penalty pentru oaspeți ca urmare a ținerii lui Yuri la Sîntean, dar execuția de la punctul cu var a lui Petrişor Petrescu a fost slabă, pe centrul porții, ceea ce i-a permis lui Pleşca să boxeze. Egalarea nu a întârziat, totuși, prea mult, în minutul 32 brigada de arbitri reușind să confuzeze și să aducă în pragul crizei de nervi ambele formații până la validarea golului. Petrişor Petrescu a primit o pasă la limita ofsaidului, a avansat și a șutat năpraznic de la 20 de metri învingându-l pe Pleșca, luându-și revanșa pentru execuția lamentabilă din penalty. Validat inițial, golul a fost anulat la intervenția tușierului pentru un presupus ofsaid, dar protestele sibienilor l-au determinat pe Radu Petrescu să revalideze golul. Medieșenii au acceptat cu greu ultima decizie, dar au punctat din nou în primul minut de prelungiri prin aceeași pereche Deaconu - Valente, primul centrând din lovitură liberă în mijlocul careului, iar cel de-al doilea a deviat decisiv cu capul. După pauză ritmul partidei a scăzut și doar ocazia de gol din minutul 57 a lui Bagaric, autor al unei lovituri de cap din 6 metri ce a trimis balonul mult peste poarta lui Pleșca, a rupt monotonia.

Cele trei puncte au rămas la Mediaș, Gaz Metan acumulând 24 de puncte și urcând pe locul 10, iar FC Hermannstadt rămâne cu 16 puncte pe locul 14.

 

FC Hermannstadt - Gaz Metan Mediaș 1-2 (1-2)

Au marcat: Petrişor Petrescu (min. 32)/Ricardo Valente (min. 20 și 45+1)

FC Hermannstadt (antrenor Eugen Beza): Figueidero – Măţel (min. 64 Aosman), Matricardi, I. Stoica, Opruţ (min. 88 Vodă) – Addae (min. 88 Dâlbea) – Belu-Iordache, Alhassan (min. 65 Sebaihi), Sîntean (min. 46 Bagarici), P. Petrescu – Yazalde

Gaz Metan Mediaș (antrenor Mihai Teja): Pleşca – Baco, Yuri, Trif (min. 66 Larie) – Butean, G. Moura, Alceus, Deaconu (min. 67 R. Romeo), Velisar – Ciocan (min. 15 Valente), V. Morar (min. 56 Ze Manuel)

Alte știri din Liga 1