Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: FC Botoșani, victorie esențială pentru play-off Ionuț Tabultoc / SportPictures.eu
04 Apr 2021

Liga 1: FC Botoșani, victorie esențială pentru play-off

FC Botoșani a trecut cu bine de jocul decisiv cu FC Viitorul de pe teren propriu și și-a asigurat în mare măsură prezența și în ediția din acest an a play-off-ului Ligii 1.

Formația moldoveană a dominat partida contra trupei pregătite de Mircea Rednic, având primele ocazii în minutele 2, cap Chindriș reținut pe linia porții de Căbuz, și 9, incursiune Al Mawas încheiată cu un șut prin fața porții la care nu a fost niciun coleg în careul mic să reia balonul în plasă. Ongenda execută o lovitură liberă în minutul 27 și Căbuz reține în doi timpi după ce balonul a prins gazonul în fața sa, tot dintr-o lovitură liberă apărând și singura ocazie de a înscrie a oaspeților. În prelungirile reprizei Babunski a încercat să-l surprindă pe fostul său coleg Pap cu un șut din flancul drept trimis la colțul scurt, dar portarul botoșenenilor a fost atent și a respins.

Lipsiți de aportul a numeroși jucători, constănțenii nu au contat prea mult în ofensivă în partea a doua a jocului. În schimb, Marius Croitoru s-a putut baza pe rezerve de calitate și nou-intratul Keyta și-a făcut simțită prezența în minutul 52 cu un șut în cros ce l-a obligat pe Căbuz să respingă în corner. După o pătrundere în careul oaspeților și un dribling ce i-a pus balonul pe piciorul stâng, Mihai Roman a trimis pe centru porții direct în brațele lui Căbuz în minutul 60, iar opt minute mai târziu Țigănașu a zguduit transversala cu un șut din interiorul careului. În cele din urmă, golul a apărut la poarta lui Căbuz în minutul 81 după o fază construită de Keyta și Al Mawas, care a pasat în careul mic, Ashkovski a reluat, Căbuz a respins și Keyta a împins balonul în plasă. Keyta putea face dubla în al treilea minut de prelungiri, însă șutul său a fost scos de sub transversală de Căbuz.

FC Botoșani învinge la limită și face 41 de puncte, tot atâtea câte are și Academica, însă cu un golaveraj mai bun trece pe locul 5. Rezultatul le elimină din calculele calificării pe Viitorul, dar și pe Astra, FC Argeș și UTA, singura care mai are șanse teoretice de a prinde locul 6 fiind Chindia. Târgoviștenii nu trebuie să mai facă niciun pas greșit în meciurile cu FC Voluntari de mâine și la Pitești cu FC Argeș în ultima etapă, dar au nevoie și ca Academica sau FC Botoșani să nu scoată punct în ultimele lor meciuri, deplasarea de la Dinamo și respectiv meciul de la Voluntari.

 

FC Botoșani - FC Viitorul 1-0 (0-0)

A marcat: Keyta (min. 81)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Pap – Braun, Chindriş, Meleke, Ţigănaşu – Tîrcoveanu (min. 88 Şeroni), Rodriguez, Ongenda (min. 88 Plămadă) – Al Mawas, Croitoru (min. 22 M. Roman, min. 73 Ashkovski), Fili (min. 46 Keyta)

FC Viitorul (antrenor Mircea Rednic): Căbuz – Dussaut, Artean, Mladen, Boboc – Babunski (min. 79 Haită), Gaztanaga (min. 85 Andronache), Ciobanu – G. Ganea, Tsomou (min. 79 Grameni), Pitu (min. 63 Matiş)

Alte știri din Liga 1