Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Două „roșii”, un gol și o dezamăgire de meciFlaviu Buboi / SportPictures.eu
05 Apr 2021

Liga 1: Două „roșii”, un gol și o dezamăgire de meci

CFR Cluj o învinge la limită pe Dinamo București și se apropie la un punct de liderul FCSB. În urmă cu câțiva ani un astfel de început de știre ar fi lăsat să se înțeleagă că rezultatul a fost obținut după un joc spectaculos, de angajament, cu multe faze de poartă. Din păcate, partida din această seară a fost la polul opus, cu campioana chinuindu-se aproape o oră în dublă superioritate numerică să împingă balonul în plasa porții lui Kongshavn, portarul norvegian aflat la debutul său între buturile lui Dinamo.

Startul de meci a fost unul promițător, cu bara lui Camora din minutul 9, șut la colțul scurt din colțul careului mic, și cea a lui Debeljuh din minutul 27, lovitură de cap după o respingere a lui Kongshavn. A urmat apoi ieșirea la rampă a arbitrului Marcel Bârsan, care a eliminat doi jucători de la Dinamo - Anton în minutul 31 și Bejan în minutul 36 - pentru câte două cartonașe galbene, moment din care CFR s-a crispat și, paradoxal, nu a mai găsit drumul spre poarta adversă.

Ocaziile au fost destul de rare, primele survenind în minutul 50 la lovitura de cap pe lângă poartă trimisă fără intensitate de Hoban și șutul de la mare distanță al lui Păun prins în doi timpi de Kongshavn. Omrani l-a luat la țintă pe goalkeeper-ul oaspeților în minutul 56 cu un șut la colțul scurt și în minutul 61 cu o lovitură de cap din 7 metri din centrarea lui Camora, această fază repetându-se trei minute mai târziu, de această dată balonul fiind trimis pe lângă poartă. Dinamo dă semne de viață la jumătatea reprizei, Fabbrini centrând în careul mic după o incursiune în flancul stâng, însă departe de Nemec, apărut la prima bară, apoi Omrani șutează din nou în Kongshavn din centrarea aceluiași Camora în minutul 69. Golul izbăvirii vine în minutul 80, autor Omrani, dar nu din pasa lui Camora, ci din assist-ul lui Păun ce a pătruns spre linia de fund și a pasat în buza porții, acolo unde francezul a venit însoțit de un adversar. Tensiunea crește pentru elevii lui Edi Iordănescu pe minutele de final, Vinicius greșește nepermis și îi oferă ocazia lui Răuță să intercepteze balonul, să pătrundă și să șuteze, dar fără intensitate, la colțul scurt, fără a-l surprinde pe Bălgrădean.

CFR răsuflă ușurată la fluierul final și face 63 de puncte, cu unul mai puțin decât FCSB, ultima partidă a sezonului regulat urmând să o joace la Craiova cu Universitatea. În schimb, Dinamo rămâne cu 27 de puncte pe locul 14 și îi pierde pe Anton, Bejan și Răuță pentru partida din ultima etapă cu Academica de pe teren propriu.

 

CFR Cluj - Dinamo București 1-0 (0-0)

A marcat: Omrani (min. 80)

CFR Cluj (antrenor Edi Iordănescu): Bălgrădean - C. Manea (min. 75 Susici), Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu (min. 46 Omrani), Hoban (min. 66 Sigurjonsson), Gâdea (min. 10 Păun)  - C. Deac, Debeljuh, Costache

Dinamo București (antrenor Gheorghe Mulțescu): Kongshavn - Sorescu, Bejan, Albentosa, R. Grigore - Gol (min. 77 Ehmann), Răuţă, P. Anton - Mihaiu (min. 41 Puljici), Nemec (min. 77 Blejdea), Fabbrini (min. 90 Moldoveanu)

Alte știri din Liga 1