Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Dinamo iese matematic din calculele play-off-uluiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
15 Mar 2021

Liga 1: Dinamo iese matematic din calculele play-off-ului

Dinamo pierde din nou pe teren propriu și ajunge la 7 meciuri fără victorie, o contraperformanță ce a dus la demisia tehnicianului Ionel Gane.

Partida cu FC Argeș de pe arena din șoseaua Ștefan cel Mare a debutat pozitiv pentru gazde cu un șut al lui Sorescu trimis în minutul 16 din marginea careului la colțul scurt și respins cu greutate de Greab în corner de la rădăcina barei. Replica oaspeților vine cinci minute mai târziu, dar Grecu, dintr-o poziție similară, alege varianta șutului în forță și trimite mult peste transversală, iar în minutul 22 Turda înscrie pentru piteșteni după un corner, dar golul este anulat pe motivul unui ofsaid mai mult decât evident. Perioada de dominare a elevilor lui Andrei Prepeliță și Mihai Ianovschi este concretizată pe tabelă în minutul 28: Malele negociază perfect o minge în adâncime în disputa cu Puljic, trece de croat și pasează paralel cu linia porții la 14 metri la bara a doua pentru Grecu, care înscrie cu latul, plasat la colțul lung. Dinamo se aruncă în atac, Ricardo Grigore poate egala în minutul 34 cu o lovitură de cap după un corner, dar Mușat respinge de pe linia porții și FC Argeș intră la pauză la cabine cu avantaj pe tabelă.

Ionel Gane face două schimbări pentru partea a doua a jocului, îi scoate pe ezitantul Bejan și etericul Morsay, dar apariția ocaziilor întârzie și pentru că piteștenii au cedat deliberat centrul terenului și și-au betonat defensiva. Abia în minutul 59 Fabbrini face ce trebuie, pasează simplu în adâncime pentru Sorescu, dar Greab iese în întâmpinare și îl blochează în marginea careului. Egalarea survine în minutul 71 la o fază care nu anunța mare lucru, mingea centrată de Anton fiind agățată cu dreptul și trimisă în plasă cu stângul de Achim din 8 metri de lângă Tofan. Ehmann putea face 2-1 în minutul 77, dar lovitura sa de cap a fost prea moale și pe direcția lui Greab, apoi în minutul 80 Sorescu s-a aflat din nou față în față cu Greab și nici de această dată nu a reușit să-l învingă. Piteștenii șarjează pe contraatac și după un lob al lui Palic ce nu a prins cadrul porții goale (min. 81), patru minute mai târziu Șerban cade în careul dinamovist talonat de Puljic și agățat de Achim, iar arbitrul Ionuț Coza a dictat lovitură de pedeapsă. Malele a transformat fără emoții de la punctul cu var și a stabilit scorul final, aducând a șaptea victorie în acest an a celor de la FC Argeș.

Cu 36 de puncte, piteștenii se situează la un punct de locurile de play-off și au partide relativ ușoare până la finele sezonului regulat, în timp ce Dinamo rămâne pe locul 14 cu 27 de puncte și iese matematic din calculele play-off-ului.

 

Dinamo București - FC Argeș 1-2 (0-1)

Au marcat: Achim (min. 71)/Grecu (min. 28), Malele (min. 85 pen.)

Dinamo București (antrenor Ionel Gane): Eşanu - Bejan (min. 46 Ehmann), Puljic, R. Grigore - Sorescu, P. Anton, Vl. Achim, St. Filip - Morsay (min. 46 Fabbrini), R. Moldoveanu (min. 64 Stere), G. Creţu (min. 66 Nepomuceno)

FC Argeș (antrenor Mihai Ianovschi): Greab - Tofan, Turda, Maric, Muşat - Mezza Colli (min. 87 Boldor), I. Şerban - Grecu (min. 78 Năstăsie), Palic (min. 88 Delsnades), Cr. Dumitru - Malele

Alte știri din Liga 1