Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Covăsnenii dau lovitura la BotoșaniIonuț Tabultoc / SportPictures.eu
15 Mar 2021

Liga 1: Covăsnenii dau lovitura la Botoșani

FC Botoșani pierde partida de pe teren propriu cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe și își pun în pericol prezența în play-off, în timp ce covăsnenii și-au asigurat 99% participarea în grupa ce se luptă pentru titlu.

Deschiderea de scor le-a aparținut oaspeților în minutul 41 dintr-un penalty acordat foarte ușor de arbitrul Andrei Chivulete la un duel între Jonathan Rodriguez și Safranko, însă totul ar fi putut fi evitat dacă mijlocașul gazdelor nu ar fi ținut atât de mult balonul în propriul careu. Safranko a insistat să-l preseze, Rodriguez a scăpat balonul de sub control și a avut o intervenție hazardată asupra vârfului de atac. Vașvari a transformat de la punctul cu var și covăsnenii au intrat la cabine în avantaj, dar moldovenii puteau egala la scurt timp după pauză.

În minutul 53 Tîrcoveanu luftează din 7 metri, Papa șutează slab în Niczuly, apoi Ongenda trimite peste poartă la aceeași fază ce a prins dezorganizată defensiva oaspete. Zece minute mai târziu Patache alege varianta șutului la poarta lui Niczuly cu toate că avea varianta unei centrări în mijlocul careului pentru Camara, iar în minutul 67 la cealaltă poartă Golofca alege tot o rezolvare personală când avea un coleg poziționat mai bine pentru a relua în plasă un balon pasat greșit de Hankic. Minutul 71 aduce totuși desprinderea pe tabelă, Nandor Tamas șutând cu sete din mijlocul careului după o pasă primită de la Safranko. Gazdele ar fi trebuit să primească penalty în minutul 77 la un fault pe care „centralul” Chivulete l-a scos la limita careului, iar Ongenda a șutat perfect la vinclu, însă Niczuly a avut o paradă senzațională și a respins în corner. Golul de onoare al moldovenilor a venit în al treilea minut al prelungirilor, autor Camara după o centrare din flanc trimisă de Patache, plecat dintr-o poziție suspectă de ofsaid.

Cu 43 de puncte, covăsnenii mai au nevoie de două puncte pentru a se califica matematic în play-off, în timp ce FC Botoșani, cu 37 de puncte, are meciuri extrem de grele, la Giurgiu, cu FC Viitorul acasă și la Voluntari, pentru a-și apăra avantajul fragil față de urmăritoarele sale.

 

FC Botoșani - Sepsi OSK Sf. Gheorghe 1-2 (0-1)

Au marcat: Camara (min. 90+3)/Vașvari (min. 41 pen.), N. Tamas (min. 71)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Hankic - Braun, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu (min. 46 Holzmann) - Ongenda, J. Rodriguez, Papa (min. 78 Toutouh) - D. Croitoru (min. 14 M. Roman), Al Mawas (min. 46 Camara), Tîrcoveanu (min. 63 Patache)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Leo Grozavu): Niczuly - Dimitrov, Bouhenna, B. Mitrea, Fl. Ştefan - Fofana, Vaşvari (min. 80 Ninaj), Golofca (min. 81 Ştefănescu)- Csiszer (min. 9 Fulop, min. 80 Kovacs), Şafranko, Petrila (min. 41 N. Tamas)

Alte știri din Liga 1