Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: CFR începe în forță play-off-ulFlaviu Buboi / SportPictures.eu
18 Apr 2021

Liga 1: CFR începe în forță play-off-ul

CFR Cluj a început play-off-ul cu o victorie consistentă în fața revelației Academica Clinceni.

Elevii lui Edi Iordănescu au controlat partida și și-au trecut în cont prima mare ocazie în minutul 9 la șutul mult peste transversală al lui Deac din 14 metri poziție centrală. O fază suspectă s-a petrecut în minutul 14 la duelul din careul oaspeților dintre Gardoș și Costache, clujenii solicitând penalty la un henț al fundașului Academicii, apoi în minutul 31 Chipciu îl imită pe Deac și trage din centrul careului mult peste poartă. Rondon se alătură celor doi cu o transformare ca la rugby în al doilea minut de prelungiri cu un șut din cădere din 6 metri, pentru ca seria ratărilor de acest gen să fie continuată de Costache în minutul 45+5.

Academica are prima ocazie a reprizei secunde în minutul 47 după o pasă filtrantă ce l-a lăsat pe Rusescu singur cu Arlauskis, dar șutul atacantului a fost exact pe direcția goalkeeper-ului gazdelor. Minutul 53 a adus deschiderea scorului cu un șut de generic al lui Păun trimis de la peste 25 de metri ce a catapultat balonul la vinclul din stânga lui Vâlceanu, apoi peste trei minute Deac reia cu capul din apropierea barei din stânga portarului oaspeților, acesta respinge de pe linia porții, însă arbitrul Sebastian Colțescu consideră că balonul a fost respins dincolo de linia porții și a validat golul. Două goluri în trei minute au scăzut elanul Academicii, care a mai avut emoții în minutul 66 la centrarea prin fața porții trimisă de Costache la care Păun nu a putut interveni. Scorul final a fost stabilit de Debeljuh în minutul 90 cu o execuție tipică de vârf de atac, lovitură de cap din plonjon de la 11 metri din centrarea ideală trimisă de Hoban.

CFR face 35 de puncte și trece pe primul loc, în timp ce ilfovenii rămân pe locul 5 cu 22 de puncte.

 

CFR Cluj - Academica Clinceni 3-0 (0-0)

Au marcat: Păun (min. 53), Deac (min. 56), Debeljuh (min. 90)

CFR Cluj (antrenor Edi Iordănescu): Arlauskis – Susic, Ben Youssef, Burcă, Camora – Deac (min. 80 Hoban), Soares, Păun (min. 80 Latovlevici) – Rondon (min. 68 Debeljuh), Joca (min. 8 Chipciu), Costache (min. 68 Gîdea)

Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Vâlceanu – Pashov (min. 78 Achim), Gardoş, Patriche, Dobrescu – Cr. Tănase (min. 69 Popa), Moulin, Ventura, Cordea (min. 79 Dumitriu) – Rusescu (min. 69 Markovic), Longher (min. 14 Chandarov)

Alte știri din Liga 1