Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Botoșenenii strâng lupta pentru locul 4Ionuț Tabultoc / SportPictures.eu
01 Mai 2021

Liga 1: Botoșenenii strâng lupta pentru locul 4

FC Botoșani a obținut a doua victorie în play-off în fața celor de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, echipă contracandidată la clasarea pe locul 4 al competiției. Elevii lui Marius Croitoru au fost echipa mai activă în jocul disputat în nordul Moldovei, înscriind de trei ori, însă o dată în propria poartă.

Scorul a fost deschis de Ongenda în minutul 15, atacantul gazdelor învingându-l pe Niczuly cu un șut din lateralul careului mic trimis la colțul scurt, pentru ca imediat după pauză Fili să majoreze diferența de pe tabelă în minutul 49. Atacantul albanez a făcut o cursă cu balonul la picior în flancul drept, a pătruns în careul oaspeților cu Florin Ștefan în spate și l-a învins pe Niczuly cu un șut din unghi trimis la colțul lung. După doar cinci minute Patache comite două gafe una după alta, prima fiind o pasă înapoi necontrolată și interceptată de Safranko, iar cea de-a doua devierea decisivă în poartă a șutului lui Achahbar după ce șutul atacantului slovac a fost blocat. Bouhenna a fost aproape de a aduce egalarea în prelungiri, dar șutul său a fost deviat în corner, iar FC Botoșani obține o victorie muncită.

Cu 28 de puncte, moldovenii se apropie la două lungimi de Sepsi OSK și etapa viitoare primesc vizita celor de la FCSB, o formație în permanentă foame de puncte.

 

FC Botoșani - Sepsi OSK Sf. Gheorghe 2-1 (1-0)

Au marcat: Ongenda (min. 15), Fili (min. 49)/Patache (min. 54 aut.)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Pap – Braun (min. 46 Fili), Chindriş, Meleke, Ţigănaşu - Papa, Rodriguez, Florescu – Patache (min. 67 Şeroni), Caia (min. 12 Camara, min. 67 M. Roman), Ongenda (min. 73 Keyta)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe (antrenor Leo Grozavu): Niczuly – Csiszer (min. 23 Aganovic), Bouhenna, Mitrea, Păun (min. 56 Ninaj) – Kovacs (min. 46 Achahbar), Vaşvari, Ştefan – Nouvier (min. 46 Petrila), Safranko, Golofca (min. 81 Ştefănescu)

Alte știri din Liga 1