Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Academica mai face un pas spre play-offGheorghe Fluster / SportPictures.eu
02 Apr 2021

Liga 1: Academica mai face un pas spre play-off

Academica Clinceni a întors rezultatul de la pauză și a învins la limită Politehnica Iași pe teren propriu.

„Lanterna roșie” a deschis scorul în minutul 18 cu o torpilă trimisă de Platini de la marginea careului de 16 metri direct la vinclul din stânga lui Vâlceanu după un balon respins în centru de fundașii ilfoveni în urma unei lovituri libere executate de Passaglia. În minutul 35 Calcan a ales varianta unui șut de la 25 de metri după ce defensiva gazdelor a gestionat greșit o minge deviată cu capul de Djuranovic, însă nu a prins cadrul porții.

După o primă repriză cu prestație discretă, băieții pregătiți de Ilie Poenaru au egalat în minutul 55 prin Codrea. Rusescu a pătruns în careul ieșenilor și după un un-doi cu Chunchukov a șutat la colțul scurt, Brănescu a respins spre centrul careului de unde Codrea a reluat din prima în plasă. Academica își continuă asaltul la poarta oaspeților și după o lovitură de cap a lui Bilali reținută de Brănescu (min. 83) și una peste transversală a lui Markovic (min. 86), reușesc să înscrie golul victoriei în minutul 88. Cordea a reluat din colțul careului mic o centrare pe bara a doua trimisă din flancul drept, Brănescu a respins în lateral, dar Markovic, atent, a reluat în plasă din 6 metri și a adus trei puncte esențiale pentru Academica.

Ilfovenii au făcut 41 de puncte și au urcat pe locul 5, în timp ce Politehnica rămâne pe ultimul loc cu 19 puncte. Ilfovenii vor disputa meciul decisiv pentru obținerea locului de play-off în deplasare cu Dinamo.

 

Academica Clinceni - Politehnica Iași 2-1 (0-1)

Au marcat: Cordea (min. 55), Markovic (min. 88)/Platini (min. 18)

Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Vâlceanu - Pashov, Gardoş, Bilali, Dobrescu - Cordea, Cascini, Cebotaru (min. 78 Chandarov), Longher (min. 11 Achim) - Chunchucov (min. 90+1 Ventura), Rusescu (min. 79 Markovici)

Politehnica Iași (antrenor Nicolo Napoli): Brănescu - Onea, Popa, Baxevanos, Buşu - Passaglia (min. 90 Zajmovici), De Iriondo - Platini (min. 69 Vega), Stan (min. 8 Calcan), Vanzo (min. 70 Flores) - Djuranovic

Alte știri din Liga 1