Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
LNBF: CSM CSU Constanța și FCC UAV Arad vor disputa finala
09 Apr 2024

LNBF: CSM CSU Constanța și FCC UAV Arad vor disputa finala

Ambele serii semifinale ale Ligii Naționale de Baschet Feminin Getica 95 au avut nevoie de meciuri decisive, iar, după disputarea lor, s-au stabilit echipele care vor lupta în acest sezon pentru titlul național.

În Sala Sporturilor din Constanța, în reeditarea finalei Cupei României, CSM CSU Constanța a primit vizita lui CSM Târgoviște. La fel ca în Cupă, câștig de cauză au avut dobrogencele, însă după un meci extrem de echilibrat, 71-66. De altfel, în toate meciurile seriei, CSM Târgoviște a făcut o impresie extrem de bună, candidând la echipa-surpriză (plăcută) a campionatului.

După acest rezultat, CSM CSU Constanța ajunge pentru al doilea an consecutiv în finala ligii naționale; însă, spre deobire de sezonul precedent, adversară nu va mai fi Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. FCC UAV Arad a reusit marea surpriză, impunându-se în decisivul din Sepsi Arena cu 72-63, iar vesticele revin în finala campionatului după un an de pauză. De cealaltă parte, este pentru prima dată după nouă ani când Sepsi SIC Sfântu Gheorghe lipsește din ultimul act al ligii naționale.

Finala LNBF Getica 95 se joacă după sistemul "cel mai bun din cinci meciuri", cu primele două jocuri la Constanța, echipa mai bine clasată la finele sezonului regulat. Datele meciurilor din finală sunt următoarele: 14 aprilie, 16 aprilie, 21 aprilie, 23 aprilie (dacă e necesar), 27 aprilie (dacă e necesar).

Pentru medaliile de bronz se vor duela Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Târgoviște, după sistemul "cel mai bun din trei meciuri". Se va juca pe 14 aprilie la Sfântu Gheorghe, 18 aprilie - la Târgoviște și, dacă e necesar, pe 21 aprilie la Sfântu Gheorghe.

Tot în LNBF Getica 95, Universitatea Cluj-Napoca va întâlni Rapid București pentru locurile 5-6, iar Olimpia CSU Brașov se va duela cu CSM Târgu Mureș pentru locurile 7-8.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet