Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Biliard / Snooker
powered by Real Snooker
Judd Trump a castigat European MastersRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
10 Oct 2016

Judd Trump a castigat European Masters

Judd Trump este campionul European Masters, primul turneu de puncte organizat de World Snooker in Romania. Jucatorul de 27 de ani a reusit trei break-uri de peste 100 de puncte, a revenit de doua ori in partida si a castigat trei jocuri consecutiv in fata lui Ronnie O'Sullivan, pentru a se impune in decisiv, 9-8.

Ronnie O'Sullivan a avut avantaj la capatul primei sesiuni a finalei European Masters, castigate cu scorul de 5-3 in fata lui Judd Trump. "Racheta" si-a construit avantajul in prima repriza, adjudecata cu 3-1, insa Trump si-a pastrat sansele in partida, fortand un scor egal in a doua. "Asul din pachet" a tras insa un semnal de avertizare pentru adversarul sau, reusind singurul break de peste 100 de puncte, in jocul cinci, in valoare de 120 puncte.

Dupa o pauza de mai bine de trei ore, Judd Trump a revenit cu mai mult aplomb de la cabine, in timp ce ratarile lui Ronnie O’Sullivan au devenit mai evidente, fiind mai prompt taxate de mai tanarul sau conational. “Racheta” i-a permis lui Judd sa egaleze in premiera in partida, la cinci, dupa ce a ratat de pe punct bila neagra, apoi s-a vazut condus cu 6-5. Trump a castigat cu 3-1 prima repriza, insa"Racheta" a curatat de aceasta data masa de bile, punand punct unei serii de trei jocuri la rand pentru Trump, cu o vizita de 93 de puncte.

Intrati cu scor egal in repriza decisiva, la 6-6, cei doi finalisti au oferit un deznodamant de neuitat spectatorilor prezenti la circul Globus. Ronnie a castigat dintr-o singura vizita la masa jocul 13, apoi s-a apropiat la o singura lungime de trofeu (8-6), dupa ce Trump i-a servit frame-ul pe tava, cu o ratare la ultima bila rosie. "Racheta" a scapat printre degete victoria, intrucat nu l-a pedepsit pe Trump la faultul comis atunci cand prima bila rosie trimisa de acesta in buzunar a fost urmata de cea alba. Ronnie a ratat la randul sau, iar Judd a raspuns cu un "century" (109 puncte), in jocul 15. Alte doua vizite la masa, de 82 si 74 de puncte, i-au adus "Asului din pachet" victoria, titlul si un moment de bucurie unic alaturi de iubita sa, intr-un meci incheiat bizar de O'Sullivan cu doua faulturi si un atac ratat in ultimele trei jocuri.

Trump a declarat, la conferinta de presa, ca in prima sesiune, anumite jocuri ar fi trebuit sa ii revina, insa este multumit de rezultatul unui meci foarte dificil, chiar si in conditiile in care a admis ca O’Sullivan nu a jucat la cel mai inalt nivel.

Finala European Masters a fost precedata de un moment special, dedicat lui Paul Hunter, la exact zece ani de la trecerea sa prematura in nefiinta. Spectatorii veniti la Circul Globus au trimis, multi cu lacrimi in ochi, aplauze pana sus la cer pentru triplul castigator al Masters-ului.

Alte știri din Biliard / Snooker